hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 16
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-01-10

A PharmaOnline szerint a rifampicin és a resveratrol kombinációja sikeresen akadályozta meg az agyban kialakuló oligomerek megjelenését.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Demencia
2021-01-26

A múlt század végének és eddig a mostaninak is az egyik egészségügyi diadala a kardiovaszkuláris betegségek megfelelő kezeléséből származó mortalitás- és morbiditáscsökkenés. Az egyre hosszabb élettartam azonban mit sem ér kiváló életminőség nélkül, ám valljuk be, az öregedő ember szomatikusan és pszichésen folyamatosan hanyatlik.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-26

A nem alkoholos eredetű zsírmáj és a steatohepatitis a kóros májműködés leggyakoribb oka. Bizonyítékokkal alátámasztott kezelése nincs.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-14

A tudósok és a gyógyszergyártók nem szűnő lelkesedéssel keresik az új szintetikus csodaszereket. A legújabb reménység egy fehérjetermészetű molekulacsalád, a remélt eredmény: hosszú, boldog, demenciamentes élet.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-10-02

Magyar kutatóknak is köszönhető új eredmények romba döntötték az öregedésbiológia genetikai alapjait. A génjeinkben rejlő potenciál meglepően hosszú élettartammal kecsegtet: kiderült, hogy nem a hosszú élet és az örök fiatalság génjeként is emlegetett gén hosszabbítja meg az élettartamot; az ember várható élettartama jóval száz év feletti lesz.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-07-27

A spanyol kutatócsoport által felfedezett antioxidánst paradicsom akkor szintetizálja, ha biotikus stressznek van kitéve.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2011-01-20

Nem zárható ki, hogy gyógyszerként is meghosszabbítja majd az életet, de nem az és nem úgy, ahogy sokan vélték a vörösborban és az étcsokiban található resveratrollal kapcsolatban.

#8
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-07-23

David Stipp tudományos ismeretterjesztő újságíró új könyvében (The Youth Pill) bemutatja az egészséges élet meghosszabbítására irányuló kutatások történetét és jelenlegi állását.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-06-08

Az "ínyemre való" kifejezésnek tudományos alapja is van. Nem mindegy mit eszünk, és nem csak azért mert az étel árthat - inkább azért mert használhat!

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-04-25

A piros szőlő legfontosabb hatóanyaga, amely a borban is benne van, csökkenti szélütés esetén az agyi károsodás mértékét.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A még lektorálatlan tanulmányokat közzétévő Medrxiv portálon megjelent egy japán tanulmány, amely szerint az omikron után jóval ritkább a poszt-COVID szindróma előfordulása, mint a korábbi variánsok esetében.

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.