hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 16
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-01-23

Január 24-27 között, Debrecenben rendezi meg kongresszusát a Magyar Pszichiátriai Társaság, amelynek fő témája ezúttal a fejlődés.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-09-19

A Neurológiai és a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika közös tantermében rendezett tudományos ülésen osztották ki az idei Schaffer Károly-díjakat.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-02-06

Internetfüggőség-klinikát hoztak létre a zágrábi pszichiátrián, ez az első ilyen intézmény Horvátországban.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-02-06

Egyre többen veszik igénybe a korszerű pszichoterápia nyújtotta lehetőségeket – derül ki a Magyar Hírlap összeállításából.

#5
Medical Online >> Rovatok >> pszichiátria
2017-01-30

A pszichés működések az ember legbonyolultabb működései közé tartoznak; ennek egzakt megértése sokkal lassabb folyamat a tudományban, mint a többi, testi funkcióé – mondta el a Medical Tribune-nek Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-01-25

Szakemberhiány és jogi rendezetlenség egyaránt nehezíti a hazai pszichiáterek munkáját, a kihívással, amelyet a társadalom elöregedése jelent, a szakma csak a politika támogatásával tud szembeszállni.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-06-20

A boldog emlékek aktiválása felvidítja a depressziós egereket – a Nobel díjas kutató Nature-ben közölt eredményei segíthetnek az emberi hangulatzavar hátterében álló okok megértésében is.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-08-06

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár is megszólalt a „combinós gyilkosságként” elhíresült eset apropóján, ami változatlan élénkséggel fogalalkoztatja a médiát.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-03-13

Nem jogerősen öt év fegyházbüntetésre ítélte a Kiskunhalasi Járásbíróság a település pszichiátriai intézetének egykori ápolóját szerdán meghozott elsőfokú ítéletében.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-10-11

A helyzet változatlan – mondja Kurimay Tamás, a Szent János Kórház pszichiátriai osztályának vezető főorvosa, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke. A megállapítás arra vonatkozik, hogy egy évvel ezelőtt uniós felmérés készült és Magyarország könnyűnek találtatott: csaknem a legpesszimistább ország a miénk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.