hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 53
#1
Medical Online >> Asztma
2022-04-01

Az inhalációs kortikoszteroidok – a korábbi elképzelésekkel ellentétben – terápiásan nem hasonlóak, azokkal dózismódosítást követően sem feltétlenül érhető el terápiás ekvivalencia. Egy klinikai vizsgálat is rámutatott arra, hogy az inhalációs kortikoszteroidok különbözhetnek egymástól a terápiás indexükben.

#2
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-03-30

Az emberek 60 százaléka felkeresné a rendelőt az okoseszköze által mért kirívó érték miatt, derült ki egy felmérésből.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-12-29

A Delft Egyetem kutatói a PNAS folyóiratban közölték eredményeiket, melyeket az általuk fejlesztett TRANSACT algoritmus alkalmazásával értek el.

#4
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2021-07-26

A McCann Healthcare Worldwide Japan Inc. egy olyan prediktív diagnosztikai modellt dolgozott ki, amely gépi tanulásos módszerrel a telefonbeszélgetések során elhangzott szöveg alapján képes megjósolni az Alzheimer-kór preklinikai jelenlétének kockázatát.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-15

A mentőszolgálat számára mesterséges intelligencia segítségével készítenek négyhetes előrejelzést a betegszállítási kapacitás optimalizálására; később az életmentő feladatokra is lesz előrejelzés.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-02-25

A Clinical Cancer Research folyóiratban megjelent tanulmányukban a brisbane-i Berghofer Kutatóintézet szerzői egy új teszt prototípusáról számoltak be, mely képes a melanómás sejteken expresszálódó LC3B fehérje mennyiségi kimutatására.

#7
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2020-11-18

A GyártásTrend Szabados Leventével, az AI Partners vezető mesterségesintelligencia-szakértőjével beszélgetett.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-11-05

A kiterjedt szervkárosodást és sok esetben halált okozó citokin vihar elleni küzdelem egyik fontos eleme a vihart jelző klinikai paraméterek meghatározása, írja az OTSZ Online.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-07-22

Az elmúlt két évtizedben a vesebetegség világszerte népegészségügyi problémává vált. A vesebetegség felismerése jelentősen csökkentheti a betegek fokozott halálozásáért felelős kardiovaszkuláris betegségek súlyosságát is.

#10
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2020-04-25

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás módszereivel jelzik előre a koronavírus-járvány terjedését a DE Informatikai Karának kutatói.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.