hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> Koronavírus-Járvány
2020-04-08

Nem fenyeget oxigén ellátási hiány, mert az ipari- és orvosi gázipar minden lehetséges lépést megtesz az ellátási lánc stabilitásának érdekében – adja meg a választ a kérdésre Hegedüs Ákos, a Linde Gáz Magyarország Zrt. Egészségügyi üzletág vezetője.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-08-15

Az optimálistól eltérő hemoglobin-szint, akár alacsony, akár magas értékekről van szó, egyaránt fokozza a demencia-rizikót.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-03-28

A folyamatosan növekvő incidenciájú malignus bőrdaganatok kialakulásában kiemelkedő szerepe van a napfény karcinogén ultraibolya tartományának.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-02-21

Komplikációmentes várandósság esetén legalább heti három alkalommal ajánlott 30-45 percet mozgással tölteni – írja a semmelweis.hu.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-09-07

Ha azonnal nem is, nyolc-tíz év elteltével a legtöbb cukorbeteg találkozik azzal a lábszárfekéllyel. Törvényszerű, hogy a fekélyesedés akár az alsó végtag elvesztéséhez is vezethet?

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-09-24
A legújabb kutatások szerint az értelmi képességekben kulcsszerepet játszó agyterületek az elhízott idősebb emberekben kisebbek, mint sovány társaikban. Agyuk mintegy 16 évvel tűnik öregebbnek valódi koránál.
#7
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-01-10
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medecine (NEJM) 2007-es utolsó számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.