hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-08-22

A Nature Genetics tanulmánya bemutatja, milyen molekuláris mechanizmus áll a biológia egy régi rejtélye hátterében: mi az oka, hogy ugyanazt a génmutációt hordozó egyének különböző súlyosságú betegségtől szenvednek.

#2
Medical Online
2018-04-09

Bár a nemkódoló DNS rákkialakulásban játszott szerepét csak napjainkban kezdték vizsgálni, a Nature Genetics tanulmánya arra hívja fel a figyelmet, hogy máris megnyílt a lehetőség közel 200 mutációval kapcsolatosan célzott terápia kifejlesztése előtt. A nemkódoló RNS tumorkialakulásban játszott szerepét aCell Reports tanulmánya vizsgálja.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-01-02

A Nature tanulmánya szerint a sejt szenzoros útvonalainak szabályozása révén a jövő terápiáinak igen érdekfeszítő lehetősége kerül a kezünkbe, ami többek között lehetővé teheti a regeneráció szövetspecikus serkentését és újfajta rákterápia kidolgozását.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-12-30

Melyek azok a tudományos felfedezések, amelyek az új milleniumban a legnagyobb meglepetést okozták?

#5
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2010-11-02

Tíz éve jelentette be Craig Venter és Francis Collins, hogy befejeződött az emberi DNS nukleotidsorrendjének megfejtése.

#6
Medical Tribune IV. évf.19. szám
Medical Online
2006-09-01
Összesen 189 olyan gént írt le egy amerikai munkacsoport, amelynek szerep juthat az emlőrák és a vastagbélrák karcinogenezisében. Közülük eddig csak néhányat hoztak összefüggésbe a daganatképződéssel (például a p53 szuppresszor gént). Az érintett gének között magas azok aránya, amelyek a sejtadhézióban és a transzkripcióban játszanak szerepet, ami új mechanizmusokra világíthat rá a rákképződésnél – illetve arra is rámutat, hogy a karcinogenezis összetettebb jelenség, mint jelenleg gondoljuk.A fehérjekódoló régiók szekvenciájának elemzése szerint ebben a kétféle daganatszövetben több mint 800 ezer mutáció van. A funkcionális eltéréseket nem okozó variánsok tették ki ezek 99,9 százalékát. Az átlagos vastagbél- vagy emlőrákos mintában 93 mutáció van jelen; ezek közül legalább 11 biztosan szerepet játszik a rák kialakulásában.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.