hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2020-01-03

Palau a világ első országa, amely januártól teljesen betiltotta a naptejek, napolajok, krémek használatát és értékesítését, írja az Index.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-06-13

Öt permetkapu, öt pergola védett ülőhelyekkel, öt nagyobb vízvételi lehetőség és 24 fa fogja megóvni a járókelőket a meleg nyári napokon.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-06-13

A napvédő krém önmagában nem nyújt teljes védelmet a bőrrák legsúlyosabb típusa, a melanóma ellen - figyelmeztetnek a kutatók.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-07-03

Az "extrém" erős UV sugárzás nagyon nagy kockázatot jelent, ilyenkor akár 10 perc alatt is leéghet az ember - hívja fel a figyelmet a tisztiorvosi szolgálatra hivatkozva az MTI.

#5
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-07-13

Az FDA bejelentette, hogy új információkat kell feltüntetni a napvédő készítmények címkéin, hogy a fogyasztók könnyebben ki tudják választani azokat a termékeket, amelyek védenek a leégéstől és csökkentik a bőrrák és a bőr korai öregedésének kockázatát.

#6
Medical Online >> Mi újság?
2011-07-12

A Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztje kilenc, hazánkban kapható, közepes erősségű napvédőt vizsgált.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-04-07

Ma már, ha napozni mennek, egyre többen alkalmaznak fényvédő krémet. Érdemes-e bekenni magunkat egy hosszú kocsiút előtt?

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-07-27

Lényegesen kisebb méretükből fakadó, más anyagformákétól fizikai, kémia és biológiai szempontból is eltérő, előnyös tulajdonságaik miatt világszerte fokozott érdeklődés övezi a nanoanyagokat. Sajátos biológiai viselkedésük következtében ugyanakkor kedvezőtlen hatásaikkal is számolnunk kell.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-09-20
Hét fiatal kínai nő 5–13 hónapot dolgozott egy közelebbről meg nem nevezett kínai festőüzemben, ahol nanorészecskéket tartalmazó festéket szórtak polisztirol-táblákra. Ez alatt az idő alatt fejlődött ki náluk egy súlyos, életveszélyes betegség: légzési nehézség alakult ki és kiütések jelentek meg az arcukon és kezükön. Az ok: nanorészecskéket tartalmazó füstöt lélegeztek be munkájuk során.
#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-08-11
Életünk során szinte mindennap találkozunk nanorészecskékkel. Egészségkárosító hatásukról eddig csak találgathattak a szakemberek, egy japán kutatócsoport most viszont kiderítette: nagy dózisban használva károsan befolyásolhatják az emlős magzatok agyának fejlődését.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.