hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 22
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-02-05

Nagy Károly egyetemi tanár vírusokról és baktériumokról, orvostörténeti különlegességekről beszélt a Magyar Időknek.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-01-05

Egy, a bakteriális kórokozók és a tumorok elleni küzdelemben potenciális áttörésként üdvözölt módszer paradox módon súlyosbíthatja is a betegséget: a jó mutánsok véletlen egybeesések révén a kiszorítás helyett növelhetik a kórokozók virulenciáját.

#3
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-09-07

A mikrobiom vizsgálatok nagyon izgalmas, új összefüggéseket tárhatnak fel, egyes nagyon nagy incidenciájú kórképek esetén is. Egyelőre úgy tűnik, hogy a bélflóra diverzitásának megőrzése fontos lehet egyes népbetegségnek számító kórképek prevenciójában.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-07-28

Egyes parazitáktól a tumorellenes küzdelem új formáit tanulhatjuk el: a PLOS Genetics cikke szerint a Toxoplazma-fertőzés segít megtörni a szolid tumorok által kialakított immuntoleranciát.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-04-16

A szalmonella-baktérium génmódosított törzsei hatékonyan semmisítik meg a daganatos sejteket anélkül, hogy károsítanák a gazdaszervezetet - bizonyították sejttenyészeteken az Arizonai Állami Egyetem tudósai.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-08-11

Egy friss tanulmány szerint a mikroorganizmusok képesek a gyógyszerek célgénjeinek átmeneti csendesítésére – úgynevezett epimutációra – amelynek hatására időlegesen kialakulhat gyógyszer-rezisztencia.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-09-01

Az ENSZ élelmezésügyi szervezete, a FAO közlése szerint jelenleg Vietnámban és Kínában terjed a madárinfluenza mutáns változata, amely a jelek szerint ellenáll az ismert oltóanyagoknak. A szervezet fokozott óvatosságra intett a nagyobb járvány elkerülése érdekében.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2011-06-14

Úgy tűnik Némmetországban visszaszorulóban van a több hete tartó, súlyos hasmenésjárvány. Lengyelországban a laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy egy 68 éves nő a harmadik az országban, akit az E. coli fertőzés miatt kezelnek.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2011-06-03

Az antibiotikumoknak ellenálló staphylococcus (MRSA) baktérium teljesen új törzsére bukkantak tehéntejben, valamint brit és dán emberektől származó mintákban.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-05-31

Kényszerbetegségben szenvedhet ember is, állat is. Az érintett kényszeresen ismételget cselekvéseket, még ha azzal árt is önmagának.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.