hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 293
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2023-01-08

Egy a Piac&Profit-on ismertetett kutatás szerint az okoseszközök nemcsak a testmozgásra ösztönözhetnek.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-12-06

A túl alacsony HDL-szint emelheti a szívbetegségek kockázatát – kivéve a színes bőrű felnőtteknél, derül ki az Infostart összeállításából.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-10-27

Friss hazai és nemzetközi kutatás támasztja alá a pszoriázis társbetegségeinek korai felismerését és korszerű kezelésének szükségességét.

#4
Medical Online >> NSAID-ek a gyakorlatban
2022-10-03

A nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAID-ek) a leggyakrabban használt gyógyszerek közé tartoznak napjainkban. Nagyon gyakori, hogy számos nagy kardiovaszkuláris (CV) kockázatú beteg (például hipertóniások, koronáriabetegek, krónikus vesebetegek) rendszeresen szed valamilyen NSAID gyógyszert, ennek megfelelően az alkalmazásukkal kapcsolatban fellépő mellékhatások is kiemelkedő fontosságúak.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-19

Az új típusú mágneses rezonanciás angiográfiai vizsgálatot azoknál is el tudják végezni, akiknél más betegség miatt ellenjavallt például a jódos kontrasztanyaggal történő érfestés.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-19

A Covid-19-pandémia az egészségügy számos aktuális kérdését háttérbe szorította. Ezek egyike az alapellátás kardiometabolikus prevenciós gyakorlata.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-08-09

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Élet Mentő Pont védjegyét kapta meg három debreceni intézmény.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-07-18

A retina ereinek mintázata és hagyományos klinikai tényezők egybevetésével meghatározható, kinél magas a szívinfarktus kockázata – írja az Infostart.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-15

Ez a kísérleti génterápia egyben a CRISPR génszerkesztési technológia egy új alkalmazásának egyik korai próbája is – írta a Qubit.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-08

Az ezredforduló környékén kifejlesztett, majd gyorsan bővülő genomikai és egyéb omikai, valamint más molekuláris biomedicinális megoldások a klinikai medicina és az egészségügy más területein is új korszakot nyitottak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A légzés automatikus működés, egyesek szerint mégis érdemes nagyobb tudatossággal végezni ezt is.