hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 45
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-12-14

Mérce szerint a genetikailag módosított növényekben termelt Bt protein sokkal mérgezőbb lehet, mint a természetes Bt toxinok.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-05-13

Összefüggést mutattak ki a vérben felhalmozódott mérgező anyagok, és a lisztérzékenység (cöliákia) fokozott kockázata között fiataloknál.

#3
Medical Online >> Rovatok >> Orvosok a dohányzásról
2020-05-05

„Sajnos a függőségről fenyegetéssel nem lehet leszoktatni a beteget. Az ideális az lenne, ha senki nem kezdene el dohányozni” – mondta lapunknak dr. Toldy-Schedel Emil kardiológus, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-09-19

Az aktinikus keratózis kezelésére javallott ingenol mebutát hosszú távon fokozhatja a rosszindulatú bőrrákok rizikóját, írja a PharmaOnline.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-08-16

Egy úttörő amerikai kutatás szerint a vízipipa szívása veszélyesebb lehet, mint a dohányzás más formái.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-04-16

Tavaly 23 584 mérgezéses esetet jelentettek az ellátásban részt vevő orvosok, egészségügyi intézmények, ami hat százalékkal több mint az azt megelőző évben.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-03-14

Jelenleg a peszticidek egészségkárosító hatásait felmérni hivatott toxicitási vizsgálatok csak az aktív összetevőt vizsgálják önmagában, holott az adjuvánsokkal felturbózott termék akár ezerszer károsabb lehet, írja a Frontiers in Public Health áttekintő közleménye. A tanulmány hatására az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatalnak is lépnie kell.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-02-01

A tiszafából, illetve annak gyümölcséből készült teafőzet fogyasztása veszélyes – reagált egy a köhögés csillapítására ajánlott főzet receptjével kapcsolatban az OGYÉI.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-07-16

Régóta tudjuk, hogy a kirándulás a természetbe egészségmegőrző, sőt gyógyító hatással bír, azonban ennek mechanizmusával kapcsolatosan csak elméleteink vannak.

#10
Valódi probléma-e a specifikus antidótumok hiánya az új antikoagulánsok (NOAC) esetében? Valódi probléma-e a specifikus antidótumok hiánya az új antikoagulánsok (NOAC) esetében?
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2015-03-24

A jelenlegi prohaemostatikus szerek a vérzések kezelésében elegendőek lehetnek az új antikoagulánsok esetén is, ennek ellenére a  X faktor gátlókkal szembeni  antidotum fejlesztése már folyamatban van.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.