hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-07-03

A rák négy leggyakoribb típusának kialakulásában már nagyobb szerepet játszik az elhízás, mint a dohányzás, állapította meg egy brit kutatószervezet.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-04-26

Egy szövetségi bíró Washingtonban felfüggesztette Donald Trump elnöknek azt a rendeletét, amely megvonta volna az állami támogatást az abortuszt ajánló egészségügyi intézményektől.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-02-05

A idősebb amerikai nemzedékekhez képest gyorsabb ütemben nő az elhízással összefüggő daganatos betegségek száma a fiatal felnőtteknél.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-10-26

Az átlagosnál magasabb embereknél fokozottabb a kockázata bizonyos ráktípusoknak, mivel a magasságukból adódó nagyobb sejtszámuk több veszélyes mutáció kialakulására ad lehetőséget.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-02-16

A mellrákot megelőzve a tüdőrák lesz pár éven belül a rák miatti halálozás leggyakoribb oka az európai nők körében - figyelmeztetnek a szakemberek, akik szerint ez az állapot mindazonáltal csak rövid ideig fog fennállni.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-07-08

Egyre több tapasztalat gyűlik össze a petefészek-transzplantációról, amelynek segítségével kitolható a nők termékeny időszaka, és amelynek köszönhetően eddig már 28 gyerek született világszerte.

#7
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-03-29

Régóta vita tárgya, hogy érdemes-e mellrákmegelőzési szándékkal tamoxifent szedni. Egy új tanulmány kijelöli azon nők csoportját, akiknél az előnyök felülmúlják a kockázatot, illetve akik esetében a költséghatékonysági vizsgálatok is kedvezők.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-05-20

Az mindenesetre már biztos, hogy tesztoszteronra mindkét nemnek szüksége van.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-09-13
Hogyan befolyásolják a tápanyagok és az élelmiszerek különböző összetevői a gének átíródását, a fehérjék bioszintézisét és az anyagcserét – az ezzel foglalkozó nutrigenomika manapság a táplálkozástudomány legforróbb területe. A cél itt is az egyedi genetikának legmegfelelőbb „környezet”, az egyénre szabott táplálkozás kialakítása, ahogy a farmakogenomika célja is az egyénre szabott gyógyszerezés létrehozása.
#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-04-18
Azoknak a nőknek, akik naponta néhány pohár kávét vagy teát isznak, kisebb a kockázatuk az endometriális rákra, amely a méh nyálkahártyájában növekszik – közölték amerikai kutatók.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.