hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-07-23

Hollandiában októbertől a 14 éven aluli személyek nem vásárolhatnak energiaitalt. A heol.hu cikke szerint itthon is gond a mértéktelen fogyasztás.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-03-01

Időskorban a fejfájás ellátása egyre növekvő problémát jelent világszerte, mivel a populáció öregszik. Az elsődleges fejfájások közül a migrén és a tenziós típusú fejfájás időskorban is hasonló arányt képvisel, mint fiatalok között, míg a másodlagos fejfájások egyre növekvő számban fordulnak elő az életkor előrehaladtával.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-10-17

Az étel világnapja: a helytelen kisgyermekkori táplálkozás a felnőttkori egészséget és teljesítőképességet is befolyásolja.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-03-04

Ahogy a drogdílerek mindig a rendőrök előtt járnak, úgy a doppingolás esetében is állandó a macska-egér játék – állítja dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-02-24

Növeli a kisebb súlyú újszülött kockázatát és meghosszabbítja a kihordás idejét a terhesség alatti koffeinfogyasztás - derítették ki svéd kutatók, akik úgy vélik, hogy emiatt módosítani kellene a terhes nők koffeinfogyasztására vonatkozó ajánlásokat.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-06-02

A magas vérnyomásra hajlamos emberek vérnyomását egy jó erős kávé hirtelen megemeli, de ez a hatás nem tartós és nem növeli a szív-és érrendszeri kockázatot - állítják spanyol szakemberek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-05-28

A fokozott koffeinfogyasztás negatívan befolyásolhatja a várva várt gyermekáldást. Az élénkítő hatásáról ismert anyag ugyanis a petevezetékekben fékezi az izmok összehúzódását, ezáltal akadályozhatja a petesejt petefészekből méhbe vezető útját.

#8
Medical Online
2010-07-08

Vannak olyan ételek és italok, amikről minden várandós tudja, tiltólistán van. A Gyermekévek a koffeinfogyasztás lehetőségeit ismerteti.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-01-21
A koffein fogyasztásától nem romlik a fülzúgás, elhagyása pedig nem javít rajta – állapították meg brit kutatók.
#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-06-11
Kognitív viselkedésterápiával az elsődleges álmatlanság eredményesen kezelhető.  Ennek alkalmazását azonban számos tényező gátolja, például az, hogy az álmatlanságot nem ismerik fel, vagy az egészségügyi dolgozók nem veszik komolyan a problémát.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.