hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 66
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-04-04

Saját részre vagy szükségtelen, vagy használhatatlan a méregdrágán tárolt köldökzsinórvér, derül ki a Qubit összeállításából.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-05-17

Az Európai Parlament is elvárja, hogy valamennyi EU-tagállam hozzon létre állami szövet- és sejtbankokat, írja a Magyar Nemzet.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-03-24

A környezeti hatások már az intrauterin életben is epigenetikai változásokat okozhatnak, és allergiás tüneteket válthatnak ki – írja a PharmaOnline.

#4
Medical Online >> Rovatok >> haematológia
2017-02-02

A legtöbb malignus hematológiai kórkép esetén, számos klinikai helyzetben még mindig az allogén őssejt-transzplantáció a legjobb gyógymód. A donorkérdés a közeljövőben teljesen megoldódhat a haploidentikus transzplantációk új módszerével, az egyszerű poszttranszplantációs ciklofoszfamid technika elterjedésével.

#5
Medical Online >> Rovatok >> haematológia
2017-01-23

A vérképző őssejtet igénylő súlyos betegek hosszú várólistákra kerülnek – derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-03-31

Egy, a Nature Communications-ben megjelent tanulmány szerint: ha a magzat hepatitis B vírus fertőzésnek van kitéve, immunrendszere jobban fejlődik, s jobban ellen tud állni a bakteriális fertőzéseknek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2014-11-29

IBD-ben az orvosoknak és a gyermekvállalás előtt álló betegeknek mindent meg kell tenniük a stabil remisszió eléréséért, ezért közepesen súlyos - súlyos betegség esetén a biológiai kezelés is szükségessé válhat.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-08-29

Megtévesztette a fogyasztókat az őssejtbanki tevékenységét népszerűsítő hirdetéseivel; a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétmillió forint bírságot szabott ki.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-04-03

A közösségi kontra magán köldökzsinór-vérbankok közelmúltben ismét fellángolt vitájához szolgál újabb érvekkel, adalékokkal a NOL cikke.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-03-24

A tanulási képességet befolyásoló genetikai elváltozást okozhat a légszennyezés kisgyerekek szervezetében – mutatta ki kínai és amerikai kutatóknak egy Kínában készített tanulmánya.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az alant vázolt gondolatmenettel nem szeretném támadni az orvosi ügyeletben dolgozó kollégákat.

Rendkívül rosszul szervezett a mentőellátás Budapesten, hiszen maga a mentésirányító is elismeri a videó végén, hogy nem tud egy órán belül mentőt küldeni Budapest belterületére.