hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 28
#1
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés >> Medical Tribune Március
2019-05-16
#2
Medical Online >> Rovatok >> diabétesz
2017-05-26

Előírás az újonnan fejlesztett antidiabetikumok kardiovaszkuláris biztonságosságának vizsgálata; figyelemre méltó eredmények születtek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-03-03

A metformin utáni második lépcsőben adható orális antidiabetikumok sorából kiemelkedik a DPP-4-gátlók csoportja.

#4
Medical Online >> Rovatok >> diabétesz
2017-01-06

A cukorbetegség a csontritkulás és a csonttörések fokozott rizikójával is kapcsolatba hozható. Sok esetben az antidiabetikumok felelősek a csonttörésekért, közölte a PharmaOnline.

#5
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-09-07

Probiotikumokkal és prebiotikumokkal szabályozható a bél mikroflórájának összetétele és működése. Számos vizsgálat igazolja, hogy a probiotikumok a bél mikrobiogramjának megváltoztatása, az inzulinszignál szabályozása és a koleszterinszint csökkentése révén kedvező hatásúak lehetnek 2-es típusú diabetesben és cardiovascularis betegségben.

 

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-04-07

Az Egészség Világnapjának – melyet minden évben április 7-én ünnepel az Egészségügyi Világszervezet – idei témája a diabétesz. A PharmaOnline a Medical Tribune prof. dr. Barkai Lászlóval, a Magyar Diabetes Társaság elnökével készített interjúját idézi fel.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-02-18

Az inkretin-mimetikumok hosszú távon elősegíthetik a béta-sejtek kimerülését, ezen hatásukat érdemes figyelembe venni, amikor a cukorbetegek terápiáját tervezzük, írja a Cell Metabolism tanulmánya.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-09-24

Az inzulintermelő sejtek lehetnek egyszerre inzulinrezisztensek és inzulinszenzitívek, míg bizonyos körülmények között az inkretin-mimetikumok növelhetik a máj glükózszekrécióját.

#9
Medical Online >> Rovatok >> Diabetes a-z
2015-09-07
#10
Medical Online >> Rovatok >> kardiológia
2014-05-31

A szívelégtelenség a 2-es típusú diabeteses betegek súlyos és gyakori társbetegsége, ami jelentős morbiditással és mortalitással szövődik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.