hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-07-16

A PharmaOnline szerint 5-6 különböző bélbaktériumból készült, orálisan szedhető kivonattal hatásosan előzhetők meg, vagy fordíthatók vissza az ételallergiás reakciók.

#2
Az alvadásgátlás jelentősége az onkológiai gyakorlatban 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2014-12-12

Nemcsak a sebészeti beavatkozáson áteső, hanem a belgyógyászati betegek közül is sokan ki vannak téve a mélyvénás thrombosis és a vele azonos patofiziológiai alapokon álló pulmonális embolia fokozott kockázatának

#3
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2014-09-02

A University of Texas Anderson Rákközpontjának gasztroenterológusai áttekintették, hogy az 1990-es évek eleje óta az ultrahang-vezérelt endoszkópos tűbiopsziás aspiráció milyen felhasználásával próbálkoznak a pankreász karcinóma terápiájában.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-04

A humán és bakteriális sejtek segítségével végzett terápia a jövőben ugyanolyan bevett módszerré válhat, mint amilyen napjainkban a kismolekulákkal, illetve biologikumokkal történő kezelés.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-04-24

A kemoterápia valószínűleg nem úgy működik, ahogy eddig hittük. Az új megfigyelések szerint az immunoterápiával kombinált kemoterápia jóval hatékonyabb terápiás metódus lehet, és újfajta módszerrel harcolhatunk az inzulin-rezisztencia, az elhízás és a következményes rosszindulatú elváltozások ellen is.

#6
Medical Online >> Rovatok >> haematológia
2012-12-10

A follicularis non-Hodgkin-lymphoma az indolens, mérsékelt malignitású non-Hodgkin-lymphomák (NHL) leggyakoribb formája.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-05-05

Az allergiát gyógyszerrel jelenleg nem tudjuk megszüntetni, az immunoterápia (hiposzenzibilizáció) az egyetlen, ami reménnyel kecsegtet.

#8
Medical Tribune VIII. évf.8. szám
Medical Online
2010-04-22
Az allergia napjainkban népbetegség: a nyugati életmódot folytató felnőttek és gyermekek negyede szenved tőle. Gyógyszerrel jelenleg nem tudjuk megszüntetni, az immunoterápia (hiposzenzibilizáció) az egyetlen, ami reménnyel kecsegtet.
#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-06-20
Amerikai orvosoknak első alkalommal sikerült egy bőrrákos beteget kezelniük olyan sejtekkel, amelyeket saját immunrendszeréből klónoztak.
#10
Medical Tribune III. évf.24. szám
Medical Online
2005-12-01
Országos Zevalin Értekezletet tartottak Gödön, november 26-án. A rendezvény keretein belül az új készítménnyel megvalósítható radio-immunoterápia forradalmi lehetőségeit osztották meg a hematológus kollégákkal.A Zevalin hatóanyaga – ibritumomab- tiuxetan – olyan monoklonális antitest, amely kelátkötésben béta-sugárzó ittrium-izotópot (90Y) tartalmaz. A hatásmechanizmus alapját az immunhisztokémiában már régóta alkalmazott antigén–antitest-kapcsolódás képezi. Az ibritumomab a CD 20- antigénekhez kötődik, amelyek mind az ép, mind a malignus Blimfociták markerei. Az ágens a Bsejtes tumorban halmozódik fel, ahol nagy számban találhatók CD 20-antigén-pozitív sejtek. Ezen a területen intenzíven érvényesül az izotóp sugárhatása, amelynek hatótávolsága átlagosan 5 milliméter. A szerrel célzott daganatellenes terápia valósítható meg, amely a tumor legaktívabb részében hat.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.