hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 112
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-01-29

Egy hároméves kislány, Amelia River senkitől nem kaphat vesét. Se most azonnal, se hamarosan, se pár év múlva, se semmikor.Erről ugyanis elvi döntés született. Amelia ugyanis szellemileg visszamaradott.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2012-01-29

A hétéves Denum Ellarby egy jónevű katolikus általános iskolába jár Yorkshire-ban, ezért első pillantásra nem tűnik az élettől elrugaszkodott ötletnek, hogy elsőáldozó is legyen. De nem lehet.

#3
Medical Online
2011-02-18

A gyógyszeres terhességmegszakítással kapcsolatban számos tévhit él a köztudatban. Vannak akik ártalmatlan, otthon is bevehető készítménynek tartják, mások szerint az abortusztabletta nem is legális - írja a Gyermekévek.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2011-02-10

Úgy tűnik, a nemek közötti egyenjogúság már az alkoholfogyasztásban is megmutatkozik: az akár 11-12 éves fiatalok isznak és gyakran lerészegednek, a lányok pedig már alig maradnak el a fiúk mögöttük e téren - írja a Gyermekévek.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-02-01

Vitiligó. Mi az; milyen formái vannak; mi okozza; hogyan állítják fel a diagnózist; hogyan kezelhető; mit tehet a szülő...? Kérdések, melyek a betegek fejében megfordulnak. Megválaszolásukban a Gyermekévek összeállítása segít.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2011-01-14

Bár a jelenleg érvényben lévő irányelvek a kizárólagos szoptatást javasolják hat hónapos korig, a BMJ című lap tegnap megjelent cikke szerint ez akár veszélyekkel is járhat - írja a Gyermekévek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-01-12

Nagyobb az autizmus esélye a másodszülött gyereknél, ha világra jövetele kevesebb mint tizenkét hónappal követi testvéréét - írja a Gyermekévek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2011-01-10

Egy svéd felmérés szerint egy átlagos gyerek szeme elé hetente ötvenszer kerülnek gyorséttermet, édességet, csipszet vagy üdítőitalt népszerűsítő képkockák - írja a Gyermekévek.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-12-29

December 14-én tartotta székfoglaló előadását Londonban a Brit Gyógyszerészeti Társaság elnöke. Beszédének címe: Kerüljön vissza a kannabisz az orvosságok közé!

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-12-08

A berlini Charité orvosainak a világon először sikerült mágneses rezonancia tomográfiával felvételt készíteniük egy gyermek születéséről - írja a Gyermekévek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.