hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-08-15

A PharmaOnline szerint egyre több a kankós beteg, miközben egyre több országban számolnak be azitromicin-rezisztens N. gonorrhoeae-ról.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-09-09

A Chlamydia-fertőzést az esetek nagy hányadában nem diagnosztizálják, a szifilisz néhány országban a depot-penicillin hiánya miatt nem kezelhető kellőképpen, a kankó esetében pedig rezisztencia-krízis fenyeget – írja a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-25

Amennyire tisztázódtak a sebészi, illetve endoszkópos beavatkozások alapelvei az epeúti infekciók ellátásában, annyira megoldatlan az optimális antibiotikum-kezelés kérdése.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-03-29

A húgyúti fertőzések a leggyakoribb infekciós kórképek közé tartoznak, laboratóriumunkban az összes feldolgozott mikrobiológiai minta közel egyharmadát a vizelet-mikrobiológiai kérések teszik ki.

#5
Medical Online
2011-10-25

A pikkelysömör klasszikus szisztémás kezelésében használatos szerek alkalmazásakor a kezelőorvosnak alaposan ismernie kell az adott gyógyszerek farmakokinetikáját és várható nemkívánatos hatásait

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-09-22

Gentamicin-kollagén szivacs alkalmazása a fertőzések megelőzésére, colorectalis sebészetben.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-09-20

A baktériumok akkor válnak rezisztenssé egy antibiotikumra, ha a baktériumpopuláció néhány egyedében olyan mutáció alakul ki, amely megvédi őket az antibiotikum hatásától. Ezek a baktériumok a többinél gyorsabban fognak szaporodni, például azért, mert gyorsabban tudják kipumpálni szervezetükből az antibiotikumot, mint a többiek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-09-02

A megelőzésként alkalmazott antibiotikumot a műtét megkezdése előtti 60 percen belül javasolják.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-08-28

Korábban azt bizonyították, hogy 53%-kal lehet csökkenteni a szívműtétek után fellépő sebfertőzést, ha záráskor gentamicin-kollagén szivacsot helyeztek be.

#10
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-01-16
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) 2008-as első számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A még lektorálatlan tanulmányokat közzétévő Medrxiv portálon megjelent egy japán tanulmány, amely szerint az omikron után jóval ritkább a poszt-COVID szindróma előfordulása, mint a korábbi variánsok esetében.

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.