hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 74
#1
Medical Online >> Rovatok >> Nőgyógyászati betegségek kezelése
2020-08-17

A szerző bemutatja a női nem komplikált húgyúti fertőzések patofiziológiáját, a lehetséges kezelési módszereket, az antibiotikum-adás szükségességének indikációját és az antibiotikum-választás szempontjait.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Stroke - prevenció
2020-04-28

A direkt antikoagulánsok elmúlt évtizedben tapasztalt térnyerése mellett az ischaemiás stroke előfordulási gyakoriságának a csökkenése igazolható pitvarfibrillációban szenvedő betegeknél – derül ki egy nagy betegszámú, olaszországi obszervációs vizsgálatból.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-02-07

Az originális-generikus vagy generikus-generikus csere is az epilepsziás rohamok gyakoriságának a növekedéséhez vezethet, írja a PharmaOnline.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-07-20

Fel kell hívni a betegek figyelmét a fluorokinolonok okozta mentális zavarokra és egy esetleges hipoglikémiás kóma veszélyére, közli a PharmaOnline.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2017-12-07

Az inhalátorok bőséges kínálata nem zavaró hibaforrás, hanem hasznos eszköz lehet a beteg számára legalkalmasabb gyógyszerbevitel kiválasztásához.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-13

A CML és GIST Betegek Egyesülete 2017. szeptember 17-én rendezi meg „együtt lét nap” című országos rendezvényét.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-05-30

Az úgynevezett biológiai gyógyszerek megjelenése nemcsak az alkalmazó orvosokat, de a finanszírozókat is új helyzet elé állította – derült ki a Medical Tribune által szervezett szakmai háttérbeszélgetésen.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-05-05

A megmerevedett hazai Viagra-frontról tudósít a Népszabadság abból az alkalomból, hogy néhány nap múlva lejár az ismert potencianövelő hazai szabadalmi védettsége.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-03-21

A gyógyszerek világpiacának egyes tendenciáiról, köztük a generikus szerek előretöréséről ír a VG.hu.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-09-13

Az Európai Bizottság engedélyezte az Egis infliximab hatóanyagot tartalmazó biohasonló termékének forgalomba hozatalát.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nagyjából egy hónapja áll az ajkai Magyar Imre Kórház nagy csinnadrattával négy éve átadott CT-berendezése meghibásodás miatt.

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.