hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 26
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-03-13

A forrón fogyasztott tea, különösen, ha rendszeres alkoholfogyasztással és dohányzással társul, emeli a nyelőcsőrák kockázatát, közli az OTSZ Online.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-01

Csókay András, a jól ismert idegsebész a közelmúltban három hetet töltött Nigériában, orvosi segélymisszióban. A Magyar Kurír kérdezte.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-06-19

Amikor ez az asszony, az értelmes, nemes célokért vívott harc fekete ruhás Jeanne d’Arcja nem a máglyán végzi, az a vég, írja Sándor Máriáról Kertész Ákos a Népszavában.

#4
Medical Online >> Rovatok >> PraxisMenedzsment
2017-04-18

Fenntartható és minőségi háziorvoslás – ez a célja a tavaly októberben alakult Háziorvosok Online Szervezetének (HaOSz), amelyhez már több mint ötszázan csatlakoztak, és egy közel 200 oldalas javaslatcsomagot készítettek a szakpolitikai döntéshozóknak. Dr. Békássy Szabolcsot, a HaOSz alapítóját kérdeztük.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-11-17

Száz éve használjuk a fág szót, és mégis alig valamit tudunk ezekről a baktériumokat, sőt vírusokat is fertőző lényekről, holott ők az élővilág karmesterei.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-09-11

Három nagyváros után már Röszke határában is nyújt egészségügyi ellátást a menekülteknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – derül ki a segélyszervezet híradásából.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-05-26

A Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanokat segítő mozgó orvosi szolgálat át mutatta be a Hír Tv Gyógyhír című műsorában.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-06-09

Érkezik az év első hőséghulláma, amely megterheli a szervezetet - erre hívta fel a figyelmet honlapján a tiztiorvosi szolgálat.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-01-27

A fagyok veszélyeiről, a hideg okozta sérülések-betegségek megelőzéséről, kezeléséről adott ki tájékoztatót a tisztiorvosi szolgálat (ÁNTSZ).

#10
Medical Online >> kultajánló
2014-01-23

A főváros XVII. kerületében praktizáló Dr. Köllner Pálma gyermekorvos ajánlásával most olyan eseményekre és/vagy szabadidős tevékenységekre koncentrálunk, amelyeknél garantáltan elkerülhető a megfázás.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bár a sárga és vörös színekben pompázó növények színanyagai már évszázadok óta foglalkoztatták a tudósokat, a színt adó vegyületek kutatása csak mintegy száz éve, az A-vitamin (retinol) felfedezését követően kapott igazi lendületet.

Készítettünk egy könnyen érthető tájékoztatót is a sürgősségi és kötelező gyógykezelés eljárásáról, valamint arról, hogy milyen jogok illetik meg a pszichiátriára kerülő embereket.