hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 22
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-12-31

A mindfulness (tudatos jelenlét) alapú terápiák gyökere közel 2500 évre nyúlik vissza: a buddhista vallásban már ekkor gyakorolták a tudatos jelenlét meditációit. Hitték, hogy az elfogadás és a szívélyes (ítélkezésmentes) hozzáállás megteremti az utat a kiegyensúlyozottság, nyugalom, béke és higgadtság megtalálásához.

#2
Kvíz a Medical Online 2017. januári Háziorvostan rovatához Kvíz a Medical Online 2017. januári Háziorvostan rovatához
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-01-23

A catecholaminok biológiai hatása rövid ideig tart, ugyanis a szimpatikus idegvégződések az interjunctionalis térből gyorsan felveszik a catecholaminokat, majd inaktív metabolitokká alakítják és a vesén keresztül eltávolítják a szervezetből.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2014-08-24

Tradicionális csokoládé- és cukrászsütemény készítők ellenzik a francia egészségügyi minisztérium új tervét.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-06-20

Szombatról vasárnapra virradóra számos múzeum nyit ki vagy marad nyitva, hogy – mások mellett  – a gyógyítással, s az élet tudományával kapcsolatos programokkal a szórakoztassa a kalandéhesebb közönségét.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-07-27

Két csésze kávé a felére csökkentheti az öngyilkosság kockázatát - állítják az amerikai Harvard Egyetem egy tanulmányának szerzői 200 ezer ember életvitelének hat éves nyomon követése alapján.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-06-27

Az evőeszközök mérete, súlya, alakja és színe is befolyásolhatja, hogy az emberek miként érzékelik a velük elfogyasztott ételek ízét - állítják az Oxfordi Egyetem szakemberei.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-09-19

A fekete csokoládé újabb gyógyhatását mutatta ki egy nemzetközi tanulmány: a szívelégtelenség kezelését is segíti a kedvelt édesség.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-08-23

A szervezet működése akkor kiegyensúlyozott, ha a folyadékfelvétel, valamint a folyadékleadás mennyisége egyensúlyban van.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2012-07-15

Kínában az évszázados hagyományokat követve továbbra is sok nő fogyasztja el szülés után a méhlepényt, amelyről többek közt úgy tartják, segíti a szülés utáni gyorsabb felépülést, és öregedésgátló is.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-02-15

Minél több fekete csokoládét eszik valaki, annál védettebb a szív-és érbetegségek ellen – írja az MTI egy a Clinical Nutrition szakfolyóiratban közzétett vizsgálat eredményre hivatkozva.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az aneszteziológia és intenzív terápia kialakulása három, rendkívül jól azonosítható időszakra vezethető vissza. Ahogy én mondani szoktam, a születés körülményei, de még az időpontja is jól dokumentált.

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.