hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-01-18

Egyes fágok hallgatózni is képesek: a baktériumok egymás közti kommunikációját érzékelve döntik el, megölik-e őket, közli az OTSZ Online.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-08-21

A vírusok együttműködve képesek legyőzni a baktériumok ellenük kifejlesztett védekező rendszerét, a napjainkban génszerkesztésre használt CRISPR-rendszert. A felfedezés segítheti a fágterápia fejlesztését és a humán vírusinfekciók elleni védekezést.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-11-28

Száz évvel ezelőtt, I. világháborús katonák székletében fedezték fel a baktériumokat ölő vírusokat, és azóta szinte mindenhol kimutatták őket.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-11-17

Száz éve használjuk a fág szót, és mégis alig valamit tudunk ezekről a baktériumokat, sőt vírusokat is fertőző lényekről, holott ők az élővilág karmesterei.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-08-25

A legelterjedtebb vírus az ember belében, eddig azonban még a létezéséről sem tudtunk. A felfedezése alátámasztja azt a nézetet, miszerint a vírusok lehetnek a bélrendszer urai, a bélben élő baktériumközösség szabályozói.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-08-04

A világon elsőként létesül nanotechnológiát és vírusokat alkalmazó terápiás központ Pécsen.

#7
Medical Online >> Mi újság?
2011-07-26

Párját ritkító kutatásfejlesztési beruházás alapkövét rakták le tegnap a baranyai megyeszékhelyen - új Nanofágterápiás Központ építését kezdte meg Pécsett az Enviroinvest Zrt. - adja hírül a Dunántúli Napló.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.