hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-10-15

Ausztrál kutatók kapcsolatot mutattak ki az 1-es típusú cukorbetegség visszaszorulása és a rotavírus elleni széles körű vakcinázás között.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-07-04

Az élethosszig tartó citomegalovírus-fertőzés serkenti a szervezet életkorral egyébként gyengülő immunvédekezését bakteriális kórokozók ellen, állapította meg egy PNAS-tanulmány.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-08-01

A vírusellenes gyógyszer-kombinációt rendszeresen szedő betegek körében az opportunista megbetegedések és tumorok kialakulásának valószínűsége szignifikánsan csökkent, a túlélési idő pedig meghaladhatja a 40 évet is.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-06-01

A differenciáldiagnosztika alaplépéseinek elvégzésével, a szakellátás kapacitásának bővítésével lehetne csökkenteni a jóval drágább sürgősségi ellátás igénybevételét.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-03-31

Egy, a Nature Communications-ben megjelent tanulmány szerint: ha a magzat hepatitis B vírus fertőzésnek van kitéve, immunrendszere jobban fejlődik, s jobban ellen tud állni a bakteriális fertőzéseknek.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-01-02

A súlyos, akut colitis ulcerosa kezelése nehéz, máig meg nem oldott kihívás. A Leuveni Egyetemi Kórház gasztroenterológusai a Gut című szakfolyóiratban megjelent írásukban áttekintik a betegség terápiájának lehetőségeit.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.