hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-01-10

Az egészségügyi szakemberek kiégése hatással van az ellátás minőségére és a betegbiztonságra. A Journal of General Internal Medicine cikkét a noinetcafe.hu szemlézi.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-01-18

Talán a kívülállók nem is gondolnak bele, de egy orvosnak úgy kell dolgoznia, hogy döntéseiben végső soron mindig egyedül marad – mondja Fischer László kecskeméti háziorvos, akit a BAON választott a hét emberének.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-22

Kisebb blokkokra osztott, napi hétórás munkaidő, s mellette legalább háromhetes egybeszabott szabadság – ez védhet a gyors kiégés ellen a Világgazdaság cikkében megszólaltatott pszichológus szerint.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-05-28

A munkahelyi egészségvédelem részeként relaxációs technikákat kellene tanítani az intenzív osztályokon és az egyéb, nagy stresszel járó munkakörökben dolgozóknak.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-08-08

A Margit hídnál történt gyilkosságról kérdezte a Magyar Hírlap Bilkei Pál kriminálpszichológust, aki a Gyurcsány-kormányt és az orvosok kiégését okolta.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-04-14

Egy Belgium 37 kórházában folytatott vizsgálat szerint a kórházi orvosok 18 százaléka ki van téve a burnout szindróma veszélyének – írja az eski.hu.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-04-04

Július 31-ig meghosszabbították a tavaly óta folyó önvalidálás határidejét, hangzott el a Magyar Kórházszövetség XXVI. kongresszusán Siófokon, ahol a csütörtöki szakmai napon a sürgősségi ellátás hazai helyzetét is elemezték. Ez utóbbit nemcsak szakemberhiány jellemzi, hanem a káosz is – különösen Budapesten.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-03-31

Sokat javult az ellátás színvonala, ám a finanszírozás miatt továbbra is folyamatos válságmenedzselésre kényszerülnek a kórházak – nyilatkozta Velkey György a Világgazdaságnak.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-11-26

A Medscape felmérése arra kereste a választ, mely orvosi szakterületek a leginkább veszélyeztetettek a kiégés szempontjából, illetve milyen tényezők befolyásolják, hogy adott esetben jelentkeznek-e a burnout tünetei.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-13

„A lelkesedés eltűnt, helyét átvette a fáradtság, az érdektelenség, és ami eddig simán ment, az most napról napra jobban frusztrálja” – idézi a kiégés tüneteit a SonLine.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Lehet ábrándozni a 100+ tartományról, de nagy valószínűséggel kimondható, hogy ennél mennyiségileg vagy (ami még fontosabb) minőségileg jobb eredményt a jelenlegi keretek között nem lehet elérni.

Szeptember 20. és 23. között az Európai Idegtudományi Társaságok Szövetségének (FENS) Regionális Találkozóját tartják a Magyar Idegtudományi Társaság és a Pécsi Tudományegyetem szervezésében.