hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-08-27

Amerikai kutatók olyan modellt fejlesztettek ki, melynek segítségével sejt- és szövetszinten tanulmányozhatók a légutak izomösszehúzódásai.

#2
Felismerhetők-e a neuroendokrin tumorok a háziorvosi gyakorlatban? I. Felismerhetők-e a neuroendokrin tumorok a háziorvosi gyakorlatban? I.
Medical Online >> Rovatok >> Neuroendokrin tumor
2018-12-17
#4
Medical Online >> Rovatok >> Tüdőgyógyászat - Allergológia
2016-10-27

Az allergiás megbetegedések kezelésében még mindig problémát jelent, hogy a jelenleg forgalomban lévő régebbi antihisztaminok szedatív hatásúak.

#5
Mitől fullad a COPD-s beteg? 1. évfolyam 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2014-07-03

A krónikus obstruktív tüdőbetegség és az akut balszívfél-elégtelenség vagy krónikus szívelégtelenség igen gyakran fordulnak elő egymással társulva és klinikai tüneteik gyakran alig különböznek egymástól.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2014-07-02

A COPD-ben és kardiovaszkuláris megbetegedésben egyidejűleg szenvedő betegek nagyon gyakran egyáltalán nem vagy nem megfelelő dózisban kapják a bétablokkolókat, pedig a megfelelő indikációjú kezelés jelentősen csökkentheti az akut exacerbációk kialakulásának esélyét.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-03-27

A WHO meghatározása szerint az anafilaxia a súlyos, életveszélyes, generalizált vagy szisztémás túlérzékenységi reakciókat jelöli. Napjainkban allergiás és nem allergiás változatát különböztetjük meg.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2010-12-27

Az asztma olyan krónikus betegség, amely tünetei révén nagymértékben befolyásolja a betegek mindennapjait, fizikai teljesítőképességét, rontja a beteg munkahelyi, iskolai teljesítményét, gátolja szociális és szabadidős aktivitását, feszültséget, félelmet és depresszív tüneteket okoz.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-09-13

A gyermekkori anesztéziával kapcsolatos morbiditás és halálozás leggyakoribb okai a perioperatív légzési szövődmények. Korábban már azonosították a légzési szövődmények néhány kockázati tényezőjét, azonban nem tudni, hogy mennyire veszik figyelembe ezeket a klinikai gyakorlatban.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-08-24

A három százalékos porlasztott konyhasó bronchodilatátor nélkül valószínűleg biztonságos terápia.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”