hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 87
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-05-10

Augusztus 1-jétől újabb öt évig látja el a Szegedi Tudományegyetem kancellári teendőit Fendler Judit. Kinevezését a május 2-án vette át.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-03-29

A 2-es típusú cukorbetegség miatt több tucatnyi egyéb betegség kialakulásának kockázata nő meg, köztük a ráké, és neurológiai betegségeké is.

#3
Medical Online >> Háziorvostan
2022-03-28

A hipertónia a stroke egyik legfontosabb rizikó faktora. A hipertónia megfelelő kezelése jelentősen csökkenti a stroke gyakoriságát. Ugyanakkor a hipertónia hosszú távú következményeként kognitív teljesítmény csökkenés, demencia alakulhat ki. Ezek megelőzéséhez, súlyosságának csökkentéséhez a megfelelő vérnyomás kezelés elengedhetetlen.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-03-14

Akár napi egy pohár bor is megváltoztathatja az agy szerkezetét, állítja a Nature Communications című szaklapban megjelentek alapján az Origo.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-02-28

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott három éves projekt keretében öt tématerületen végeztek kutatásokat.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-02-26

Egy nagyszabású brit kutatás szerint a növényi étrenden élők 14 százalékkal kisebb eséllyel betegszenek meg rákban, mint a húsevők.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-02-14

A kormány évek óta a magyar gazdasági versenyképesség kulcsának tartja az egészséggazdaságot.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-02-07

Napi 0,5-3,0 csésze kávé elfogyasztása kedvező hatással van a szív- és érrendszerre, sőt, a vizsgálati csoportban csökkentette az összhalálozás és a stroke kialakulásának kockázatát is.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-12-02

Újabb mérföldkőhöz érkezett az SZTE Biobankja: sikeresen vizsgázott a tárolórendszer és a laboratóriumi mintákat rögzítő szoftver adatbázis.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-11-29

Európa legnagyobb biobank hálózatának mintáit is felhasználhatják kutatásaikhoz, miután a magyar konzorcium csatlakozott a BBMRI-ERIC-hez.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.