hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-07-16

A WHO szerint a bébiételek nagy részét nem megfelelően ajánlják hat hónapnál fiatalabb babáknak és soknak túl magas a cukortartalma.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-11-12

Friss vegyes egészségügyi törvényjavaslatot nyújtott be a kormány, témái egyebek mellett: adatkezelés, e-cigaretta, spermabank, regisztráció előtti gyógyszeralkalmazás, méltányossági támogatás.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-07-21

A naptej is okozhat rákot – címmel ír a Népszava az élelmiszerekben és falfestékekben is  alkalmazott titán-dioxid napvédő szerek adalékaként való felhasználásáról.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-01-08

A feltételezettnél jóval több, a hétszázat is meghaladó számú baktériumot mutattak ki spanyol kutatók az ayatejben – írja az mno.hu.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2012-04-18

A Greenwich-i Egyetem kutatói kimutatták, hogy a készételt tartalmazó bébiételek a naponta szükséges kálcium, magnézium, cink, vas és egyéb ásványi anyagoknak csak ötödét tartalmazzák.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2012-04-08

Szinte nem telik el év anélkül, hogy ne bukkanna fel a boltok polcain valamilyen új szuperegészséges harapnivaló.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-01-14

Hiába a gyógyászati újdonságok, az újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során: az egyik kedvelt "gyógyír" a mai napig a leves. De vajon miért?

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2011-06-24

Minden ötödik óvodás korú amerikai kisgyerek túlsúlyos vagy elhízott. Az egyre növekvő probléma okán egy új jelentés olyan lépést sürget, amely segít megelőzni, hogy a csecsemők és óvodások túlságosan meghízzanak. A közvélekedéssel ellentétben ugyanis a gyerekek általában nem növik ki az úgynevezett "babahájt". A szakemberek szerint ki kell használni azt az időszakot, amikor még nem alakultak rossz beidegződések.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-06-09

Tesco bébiételek, antibiotikumokkal fertőzött méz - csak néhány a közelmúlt élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos hírei közül.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-04-12
Nem káros az emberi egészségre a Novofruct almás-málnás bébiétele – közölte a szlovákiai Új Szó című lappal az érsekújvári cég vezérigazgatója, miután megérkezett Ausztriából a vizsgálat eredménye, amely negatív volt.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.