hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-01-20

A hepatocellularis carcinoma és az elhízás közötti okozati kapcsolat kiemelkedően erős.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-08-25

Az alkohol a májbetegségek legfontosabb oki tényezője, a májjal összefüggő morbiditás és mortalitás meghatározó eleme. Az alkoholos májártalom a zsírosodással kezdődik, amely még reverzibilis, azonban a további betegségformák már absztinencia esetén is progrediálhatnak.

#3
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-07-26

A perifériás cirkadián órák szisztémás szabályozása az autonóm idegrendszer, endokrin faktorok, hőmérséklet és helyi homeosztatikus tényezők által történik. Számos olyan endogén és exogén (táplálék, gyógyszerek, életmód..) tényezők ismertek, amelyeknek a figyelembevételével, az egyes szervek szinkronizált működésének fenntartásán keresztül számos, akár nagyon gyakori megelőzhető lenne.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-07-26

A NAFLD és az alvászavarok közötti összefüggés mögött álló mechanizmusok összetettek, melyek szabályozásában genetikai tényezők ugyanúgy szerepet játszanak, mint a sötétség/világosság ciklikus váltakozása. Különféle rágcsálómodellekben korrelációt igazoltak az óragének eltérései és a máj zsíros elfajulása között.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-26

A nem alkoholos eredetű zsírmáj és a steatohepatitis a kóros májműködés leggyakoribb oka. Bizonyítékokkal alátámasztott kezelése nincs.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-26

A HCC-k jelentős hányada krónikus májbetegség talaján alakul ki, amelyet viralis hepatitis, alkoholabúzus vagy nem alkoholos steatohepatitis okoz, így a megelőzéshez ezeket kell visszaszorítani.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-23

Több mint ezer gyógyszerről ismert, hogy májkárosodást okozhat; a heveny májelégtelenség negyedét okozza gyógyszer, leggyakrabban antibiotikumok, nem szteroid gyulladásgátlók és sztatinok.

#8
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2014-05-09

A májkárosodás laboratóriumi vizsgálatára általánosan végeznek laboratóriumi vizsgálatokat. Ezek a tesztek azonban a májban zajló kötőszövetes átépülést nem jelzik megbízhatóan.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-05-05
Az alkoholos májbetegség viszonylag késői és súlyos stádiumában is nagyban javíthatja a prognózist, ha a betegnek sikerül elszánnia magát a teljes absztinenciára.
#10
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2009-01-29
A Magyar Májkutatási Társaság, az Experimentális és Klinikai Kutatások Nemzetközi Orvosi Egyesülete, a Májkutatási Alapítvány és a Danubius Health Spa Resort Bük 2009. február 18. és 22. között rendezi meg a Hepatológia 2009 konferenciát Bükfürdőn.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.

Vannak élethelyzetek, amelyeket nem kíván megismerni az ember. lyen a sürgősségi egységek érkező oldala is.