hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 22
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-08-15

A mikrobiom felépítését vagy a szervezet szöveteivel való interakcióját módosító szerek a gyógyászat lehetőségeinek kiterjesztését ígérik, írja az OTSZ Online.

#2
Medical Online >> Rovatok >> praxismenedzsment
2019-06-14

Komplex gyógyszertári adherencia-fejlesztő programot indítottak a patikákban, számol be a most induló projektről a PharmaOnline.

#4
Kvíz a Medical Online 2018. novemberi Trombózis rovatához Kvíz a Medical Online 2018. novemberi Trombózis rovatához
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2018-11-08
#5
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2017-11-21

Nem-valvuláris pitvarfibrillációban szenvedő betegek esetén a rivaroxaban kezelés szignifikánsan magasabb adherenciával társul, mint a többi orális antikoaguláns kezelés.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-01-09

A jelenlegi orvoslás nem használja ki a társak pozitív hatását és a kooperáció által biztosított ingyenes gyógyulási lehetőségeket, írja a NEJM cikke, holott egyre több tudományos kutatás bizonyítja a megfelelő buzdítás óriási hatásfokát.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-12-16

Az emlőrákos betegek ötöde nem követi az előírt endokrin terápiát. Milyen tényezők jelzik előre leginkább az adherencia hiányát? Egy svéd vizsgálat eredményei felhívják a figyelmet arra, hogy mely betegcsoport igényel több információt a kezeléssel kapcsolatban.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-10-20

A tudatos rossz terápiahűség a rectalisan alkalmazott mesalaminkezelés esetén gyakori a mindennapi klinikai gyakorlatban. Az életkor, a nem, és az alkalmazás módja a legfontosabb tényezők.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-06-06

A sikeresen kezelt hipertóniások esetében is megnövekedett az agyvérzés kockázata, minél több szert kap az illető, annál inkább. A háromféle gyógyszerrel kezeltek esetében a kockázatnövekedés két és félszeres.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-03-04

A jövőben elengedhetetlenek lesznek a minőségi betegellátás adminisztrációjához az olyan rendszerek, mint az IBD-Regiszter és az okos telefonokra ingyenesen letölthető IBD Napló mobil alkalmazás, amelyek a munka megkönnyítése érdekében kommunikálnak egymással.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.