hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 292
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-11-17

Lassan országszerte helyreáll a COPD-s betegek rehabilitációja, amelyet a koronavírus-járvány zilált szét – hangzott el sajtótájékoztatón.

#2
Medical Online >> COPD
2022-11-14

A bronchodilatáció olyan pozitív kimenetekkel köthető össze, amelyek elősegítik azt, hogy a krónikus obstruktív tüdőbetegek fizikai aktivitása fokozódjon.

#3
Medical Online >> COPD
2022-11-14

A komorbid állapotokkal rendelkező COPD-betegeknél a gyógyszeres kezelési rend egyszerűsítése nem jár a COPD-gyógyszereléssel szembeni adherencia javulásával.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-11-04

Munkacsoportunk új kutatása során mesterséges intelligenciára épülő algoritmussal segítjük a nehezen kezelhető betegek kiválasztását – mondta lapunknak dr. Nagy György, a Semmelweis Egyetem Reumatológiai és Klinikai Immunológiai Tanszékének vezetője.

#5
Medical Online >> Migrén
2022-10-28

A kalcitonin gén-rokon peptid (CGRP) receptor-antagonista rimegepántnak a migrén akut kezelésében mutatott hatásossága és biztonságossága bizonyított. Nemrégiben a migrénes rohamok prevenciójának céljából alkalmazott rimegepánt hatásosságát és biztonságosságát vették górcső alá.

#7
Medical Online >> NSAID-ek a gyakorlatban
2022-10-03

A mozgásszervi betegségek lefőbb tünete, amivel a betegek orvoshoz fordulnak, a fájdalom. A leggyakoribb mozgásszervi fájdalom a derékfájás, de az ízületi gyulladás és az arthrosis okozta mozgáskorlátozottság is fájdalommal jár. (1)

#8
Medical Online >> NSAID-ek a gyakorlatban
2022-10-03

A nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAID-ek) a leggyakrabban használt gyógyszerek közé tartoznak napjainkban. Nagyon gyakori, hogy számos nagy kardiovaszkuláris (CV) kockázatú beteg (például hipertóniások, koronáriabetegek, krónikus vesebetegek) rendszeresen szed valamilyen NSAID gyógyszert, ennek megfelelően az alkalmazásukkal kapcsolatban fellépő mellékhatások is kiemelkedő fontosságúak.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-30

A depresszió gyakorisága 1993 és 2013 között 53,4%-kal emelkedett, amit a Covid-járvány kitörése után újabb 27,6%-os emelkedés követett. Már a pandémia előtt is a depresszió volt világszerte a tartós munkaképesség-csökkenés második leggyakoribb oka, csak a szív- és érrendszeri betegségek előzték meg.

#10
Medical Online >> Rovatok >> Háziorvostan
2022-08-24

A közlemény röviden ismerteti a fájdalom okait és a fájdalomcsillapítás lehetőségeit. A rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők egy része a diagnózis felfedezésekor, illetve később nagyobb arányban jelez fájdalmat. A nemzetközi ajánlások alapján a hatékonyság, az adherencia növelhető kombinált készítmények adásával. A fájdalomcsillapítók mellékhatásai csökkenthetők a tramadol/paracetamol hatóanyagot tartalmazó tabletták használatával. Ezek egyéb indikációkban is biztonságosan alkalmazhatók. Hatástalanságuk esetén genetikai vizsgálatok elvégzése javasolt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A légzés automatikus működés, egyesek szerint mégis érdemes nagyobb tudatossággal végezni ezt is.