hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-04-18

Egyszerű mérési módszer és mérőszám született, amely megmutatja egy személy szívbetegség- vagy stroke-kockázatát, írja az Origo.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-05-30

Először fordult elő az Egyesült Államokban olyan baktériumfertőzéses eset, amely a legerősebb antibiotikummal, a kolisztinnel szemben is ellenálló volt.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-10-01

Egy dallasi kórházban pozitív eredménnyel zárult egy páciens Ebola-vizsgálata. Ez az első eset, hogy az Egyesült Államokban diagnosztizálták a betegséget.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-08-26

Az orvosoknak nagyobb erőfeszítéseket kellene tenniük a humán papillómavírus elleni oltás népszerűsítésére a serdülőkorú lányok körében  – állítja az amerikai betegségmegelőzési hivatal  vezetője.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-11-05

Az Egyesült Államok egyik kormányzati szerve november elsején arról adott tájékoztatást, hogy az erős fájdalomcsillapítók túladagolása miatti halálozás több mint háromszorosára nőtt egy évtized alatt. Az egészségügyi kormányzat egyik tisztviselője valóságos járványról beszélt – olyanról, amelyet meg lehet szüntetni.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-07-09

Az USA-ban 5 év alatt 111 százalékkal nőtt azok száma, akik opioidok nem gyógyító alkalmazása miatt jelentkeztek a sürgősségi rendeléseken.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-03-08
Világszerte rengeteg ember életét mentené meg az élelmiszerek sótartalmának csökkentése. Számítások szerint ezt könnyebb elérni az élelmiszeripari ágazattal való tárgyalással, mint a sós termékek megadóztatásával. A számítógépes modellkísérletről az Annals of Internal Medicine számolt be.
#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-11-05
Minden korosztály tagjaiban súlyos betegséget okozhat  a H1N1-vírus okozta fertőzés, de különösen veszélyeztetettek a túlsúlyos emberek - állapították meg a kaliforniai megbetegedések adatait elemző kutatók.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.