hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-05-06

„Az év praxisa a Kárpát- medencében”pályázat neve megújult, koncepciója azonban változatlan.

#2
Medical Online >> Rovatok >> praxismenedzsment
2018-03-20

Május 10-ig tart „Az év praxisa a Kárpát- medencében” pályázat, amely nyolcadik alkalommal indult januárban.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-01-05

Nyolcadik alkalommal hirdette meg "Az év praxisa a Kárpát -medencében" pályázatot az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-02-23

Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázatra folyamatosan érkeznek a jelölések a pályázat honlapjára.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-05-20

Az egri kórháznak nincs pénze a lelakott kórtermek felújítására, higiénikusabb járólapokra, bútorokra, ezért azoknak örökbefogadót keres – derül ki a HEOL híradásából.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-09-18

Orbán Viktor a tavaszi választási kampányban ígéretet tett arra, hogy megmenti az egészségügyet. A hosszabb távra szóló stratégiai elképzelések ma sem ismertek. Mennyi ideje van a kormánynak, pontosabban mennyi türelme van a változásra váró ágazatnak?

#7
Medical Tribune III. évf.1. szám
Medical Online
2005-01-01
Szenteleky Kornél: Isola Bella  Valljuk be, még a legkifinomultabb irodalmárok sem ismerik Szenteleky Kornél nevét; akik mégis, nem sokat beszélnek róla. Erre persze nem is igen nyílik alkalmuk, hiszen a költőnek sem jelentéktelen Szenteleky legfontosabb prózai művei, cikkei gyakorlatilag hozzáférhetetlenek, és az Isola Bella 1931-es és 1944-es kiadása óta most jelenik meg először, sajnos bármiféle utószó vagy jegyzet nélkül, mely eligazítaná az érdeklődőt. Ki volt hát e (felvett) nevében a Jókai–Krúdy-hősöket idéző Szenteleky Kornél? Eredetileg Sztankovicsként született 1893-ban Pécsett; elvégezte az orvosi egyetemet Budapesten, a háború után – tudatosan vállalva a kisebbségi sorsot – rendelőt nyitott a vajdasági Ószivácson, itt hunyt el 1933-ban. Rövid élete alatt terjedelemben is jelentős irodalmi művet hozott létre, írt esszét, kritikát, verset, novellát, regényt, és korántsem mellékesen 1932-ben megalapította a Kalangya című folyóiratot, amely a magyarországi magyar és a vajdasági magyar irodalom közti kapcsolatok elmélyítését célozta. Mert Szenteleky szerint voltaképpen nem is létezik „vajdasági irodalom”, nála csak a jelzők nélküli Irodalom értelmezhető, melynek céljai-vágyai-eszközei egyetemesek.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.