hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-06-17

Az egyik legnagyobb hazai foglalkozás-egészségügyi és járóbeteg-ellátó cégcsoportba a luxemburgi Value4Capital, valamint a német Ananda Impact Ventures fektetett be.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2013-04-26

Változóban van a klinikai vizsgálatokkal foglalkozó uniós direktíva. Melyek a gyermekgyógyászati vizsgálatok gyakorlati problémái?

#3
2013-04-18
08:30:00

A klinikai vizsgálatok EU Direktiváinak változása során nagyobb hangsúlyt kapnak az etikai kérdések és a betegjogok. Kevéssé ismert az orvostechnikai eszközökre vonatkozó  és a gyermekgyógyászati vizsgálatokkal kapcsolatos szabályozás. A hatóság még ma is sok kérdést kap az engedélyezés utáni gyógyszerbiztonsági és hatásossági vizsgálatokkal kapcsolatban. Konferenciánk ezeket a problémákat járja körül.

#4
Medical Online
2011-12-14

December 5-én, hétfőn tartották meg A klinikai vizsgálatok jelene és jövője Magyarországon - trendek és lehetőségek című, Medical Tribune által rendezett konferenciát. 

#5
Medical Online >> korábbi zoom >> Gyermekgyógyászat
2010-09-22

A gyerekek, a terhes nőkkel, valamint a ritka betegségben és a pszichiátriai zavarban szenvedőkkel együtt sérülékeny populációt alkotnak, különleges gyógyszervizsgálati szabályok érvényesek rájuk. 

#7
Medical Online >> korábbi zoom >> Gyermekgyógyászat
2010-09-16

A gyógyszerfejlesztés hiányosságai leginkább a gyerekeket sújtják. Ők ugyanis csak szűk piacot jelentenek, így a cégek számára különböző ösztönzők nélkül nem éri meg, hogy kutatásokat végezzenek ezen a komoly etikai kérdéseket felvető területen. Ráadásul a gyermekgyógyászati vizsgálatok rendkívül költségesek, sajátos szakértelmet, módszertant igényelnek, így kivitelezésük és finanszírozásuk a gyógyszerfejlesztés speciális területét képezi.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.