hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-01-31

Amerikai kutatók egy olyan fehérjére bukkantak, melynek vérből kimutatható koncentrációja szoros korrelációt mutat az akut veseelégtelenség kockázatával.

#2
Kvíz a Medical Online 2017. májusi Tüdőgyógyászat-Allergológia rovatához / I. / II. Kvíz a Medical Online 2017. májusi Tüdőgyógyászat-Allergológia rovatához / I. / II.
Medical Online >> Rovatok >> Tüdőgyógyászat - Allergológia
2017-05-23

A COPD-ben szenvedőknél számos egyéb krónikus betegség is észlelhető, így kardiovaszkuláris megbetegedések, osteoporosis, szorongás és depresszió, tüdőrák, metabolikus szindróma, anémia és egyéb megbetegedések.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-05-18

A Nature Communications tanulmánya szerint egy új képalkotó technika segítségével mérhető az extracelluláris pH, így vizsgálható a tumorok metabolizmusa és a terápia sikeressége. A sav–bázis-egyensúly felborulásának mértékét a szervezetben kis mennyiségben természetes körülmények között is előforduló zimonátsav MRI segítségével történő mérése számszerűsíti.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2014-12-10

A gyermekbetegek ellátása során különösen káros az a késedelem, ami a laboratóriumi eredményekre való várakozás  miatt következik be.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-09-19

A kelet- és közép-európai intenzívterápiás szakemberek mától három napig tanácskoznak a szepszis diagnózisának és terápiájának aktuális kérdéseiről. A sebészek és belgyógyászok is sokat tehetnek a magas halálozás csökkentéséért.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-08-26

Új „okoskatétert” fejlesztettek ki, amely érzékeli a fertőzés kezdetét és automatikusan antibakteriális anyagot bocsát ki magából.

#7
AKUT ÉS KRÓNIKUS VESEELÉGTELENSÉG KLINIKUMA Akut és krónikus veseelégtelenség klinikuma
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2011-12-20

A veseelégtelenség klinikai tünetegyüttes, melyet jellemez a vese kiválasztó, szabályozó működésének romlása következtében létrejövő só-, vízháztartás, sav-, bázisegyensúly zavar, hormonális szabályozás felbomlása, valamint toxinszintek emelkedése. 

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-03-23
Az alábbiakban látszólag csak a kecsketejről lesz szó, de valójában ez is lehetett volna a cikk címe: „Mennyire megbízható mindaz, ami válogatás nélkül elénk tárul az interneten?” A végeredmény: a kecsketej nem alkalmas kis csecsemők számára, még ha sokan ezt is állítják a világhálón.
#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-05-10
A páciens szeme lehunyva. Testének impulzusait végtagjaihoz és homlokához illesztett elektródák fogják fel, s kábelek vezetik a halkan zümmögő számítógépbe: a modern technika másodpercenként sokezernyi adatot dolgoz fel szervezetéről. Észre sem veszi, hogy a monitoron változik a felirat, s az információ áramlásának iránya megfordul. A szoftver kielemezte teste minden sejtjének, szervének, szervrendszerének rezgéseit, és a feltárt hibákat „kitörlő” hullámokat továbbít a bőréhez hűvösen illeszkedő aranyozott tappancsokon keresztül. Néhány perc, és nincs többé szénanátha, vég nélküli tüsszögés.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.