hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 222
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-11-24

A vakcináció  a  neuroimmunológiai betegséggel élők esetében  –  hasonlóan  az egészségesekhez  – általánosságban nem ellenjavallt.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-11-22

Betegek megtévesztésére és egy engedéllyel nem rendelkező készítmény eladására használják csalók dr. Nyirády Péter nevét.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-11-22

Komoly fejtörést okoztak a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz piac szereplői számára a termékek ismertetésének és reklámjának újraszabályozása. A Medical Tribune Gyógykomm konferenciáján ezeket a kérdéseket járták körbe a szakemberek.

#4
2021-11-18
09:00:00

 

Jelentős aggodalmat okozott a gyógyszer- és gyógyászati segédeszközök piacán az idén nyáron elfogadott salátatörvény, amely a termékek ismertetését, reklámozását is újraszabályozta. A Medical Tribune rendezvénye kiadónk, a PPH Media nagy múltra visszatekintő Gyógykomm konferenciáinak keretén belül, Kiskapuk helyett – Promóciós szabályok a gyakorlatban címmel, elsősorban a már hatályos, új promóciós szabályok helyes értelmezését, az új egészségügyi jogviszonyból származó következményeket, a magánegészségügy és az egészségbiztosítási piac helyzetét, lehetőségeit járja körül, beleértve a jó és rossz gyakorlatok workshop-szerű megvitatását egyaránt.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-10-26

A tudományos tevékenységek összehangolására, a kutatások koordinálásának támogatására megalakult a NEKÜ.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-09-28

A gyógyászati segédeszköz finanszírozási rendszer évek óta küzd az árindexálás elmaradásával, ez is téma volt a jubileumi kongresszuson.

#8
Medical Online >> Rovatok >> Áttétes emlőrák
2021-07-21

Idős korban nagyobb a CDK 4/6-gátlókkal kezelt csoportban a hatásosság a kontrollal szemben, a mellékhatások szignifikánsan nem gyakoribbak, s speciális következmények nem fordulnak elő, ám a kezelés során a betegek nagyobb gondoskodást igényelnek.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-07-06

Áprilistól hét SMA-beteg gyermek kap ingyenes génterápiás kezelést, így világelsők vagyunk a génterápiás kezelés állami finanszírozásában.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-06-23

A januári törvénymódosítás számos kérdést vet fel, az orvosi kamara a Nemzeti Védelmi Szolgálat segítségével fogalmazta meg a válaszokat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.