hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
2013-04-18
08:30:00

A klinikai vizsgálatok EU Direktiváinak változása során nagyobb hangsúlyt kapnak az etikai kérdések és a betegjogok. Kevéssé ismert az orvostechnikai eszközökre vonatkozó  és a gyermekgyógyászati vizsgálatokkal kapcsolatos szabályozás. A hatóság még ma is sok kérdést kap az engedélyezés utáni gyógyszerbiztonsági és hatásossági vizsgálatokkal kapcsolatban. Konferenciánk ezeket a problémákat járja körül.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-05-14

Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben címmel háromrészes sorozat kiadására vállalkozott a Medicina Kiadó; A betegek jogairól szóló első rész orvosok, betegek és jogászok számára egyaránt hasznos kézikönyv.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-04-27

Hamarosan ajánlást tesz a szaktárcának az életvégi döntésekkel, az ellátás visszautasításával kapcsolatos hazai gyakorlat rendezésére az ombudsmani hivatal, amely vigyázó szemét folyamatosan rajta tartja az egészségügyön. Bár Magyarországon már tizenöt éve törvény védi a betegek jogait, azok lényegében máig holt szavak maradtak, és a gazdasági helyzet, az egészségügyiek élet- és munkakörülményeinek romlásával egyre inkább háttérbe szorulni látszanak.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-04-18

A „magyar beteg” is megérdemelne már egy Oscart, ha nem is kilencet, mint az „angol beteg”! – írja az Európai Betegjogi Nap ürügyén prof. dr. Gara Imre, a már megszüntetett Nemzeti Egészségügyi Tanács volt elnökhelyettes alelnöke.

#5
Medical Online
2011-12-14

December 5-én, hétfőn tartották meg A klinikai vizsgálatok jelene és jövője Magyarországon - trendek és lehetőségek című, Medical Tribune által rendezett konferenciát. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-10-15

Október 15-én tartják a bébigyász világnapját, amikor azokra a gyerekekre emlékeznek világszerte, akik halva születtek, vagy az egyéves kort sem éltek meg.

#7
Medical Online >> Mi újság?
2011-07-28

Műhibaperek helyett az orvos és a beteg közötti hatékonyabb kommunikációval javítana az egészségügyi ellátáson, és visszaszorítaná a betegek panaszait a kormány - írja az [origo].

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-06-08

Ékes Ilona fideszes országgyűlési képviselő szerint az anya- és bababarát ellátás érdekében a szülészeti praxisnak a nemzetközileg bábai modellként ismert gyakorlaton kellene alapulnia.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-04-19

A feltehetően kormányzati irányítás alá kerülő intézményben a tervek szerint egykapus ügyintézés valósulhat meg a betegpanaszok terén, korrigálva ezzel a rendszer jelenlegi anomáliáit. A betegjogvédelem új rendszerének mielőbbi felállását azonban nemcsak a képviselet szétzilálása indokolja, hanem az is, hogy a legfrissebb európai adatok szerint Magyarország már csak Ciprust előzi meg a betegjogok érvényesülésének terén.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.