hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 15
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-05-23

Ezúttal dr. Süle Tamás belgyógyász, a hajdani pécsi Megyei Kórház nyugdíjas osztályvezető főorvosa, az Orvostörténelmi Társaság Numizmatikai Szakosztályának örökös tiszteletbeli elnöke, az Orvosi Kamara Etikai Bizottsága és a Numizmatikai Társulat korábbi alelnöke ajánl kollégáinak hasznos és kellemes időtöltést.

#2
Medical Online
2011-12-14

December 5-én, hétfőn tartották meg A klinikai vizsgálatok jelene és jövője Magyarországon - trendek és lehetőségek című, Medical Tribune által rendezett konferenciát. 

#3
Medical Online >> korábbi zoom >> Gyermekgyógyászat
2010-09-22

A gyerekek, a terhes nőkkel, valamint a ritka betegségben és a pszichiátriai zavarban szenvedőkkel együtt sérülékeny populációt alkotnak, különleges gyógyszervizsgálati szabályok érvényesek rájuk. 

#5
Medical Online >> Mi újság?
2010-09-20

A gyerekeknél alkalmazott gyógyszerek egy részét nem tesztelték kiskorúakon - írja a Népszabadság. A témáról a Medical Tribune a héten konferenciát tart.

#6
Medical Online >> korábbi zoom >> Gyermekgyógyászat
2010-09-16

A gyógyszerfejlesztés hiányosságai leginkább a gyerekeket sújtják. Ők ugyanis csak szűk piacot jelentenek, így a cégek számára különböző ösztönzők nélkül nem éri meg, hogy kutatásokat végezzenek ezen a komoly etikai kérdéseket felvető területen. Ráadásul a gyermekgyógyászati vizsgálatok rendkívül költségesek, sajátos szakértelmet, módszertant igényelnek, így kivitelezésük és finanszírozásuk a gyógyszerfejlesztés speciális területét képezi.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-09-10

Szeptember 7-én tartotta a Medical Tribune a gyógyszerek helyettesíthetőségével, illetve egyenértékűségével foglalkozó konferenciáját.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-04-21

A biosimilarek gyártása hatalmas technikai befektetést és tudást igényel, klinikai alkalmazásukhoz számos új ismeretet kell elsajátítanunk. El kell fogadnunk a jelenlétüket, hiszen költségmegtakarítást jelentenek – még ha jóval kisebb volumenűt is, mint a generikumok –, de sok gyakorlati kérdést, elsősorban az immunogenitást mindenképpen szem előtt kell tartanunk: e gyógyszerek alkalmazása, felcserélése, mellékhatásaik jelentése fokozott éberséget kíván a klinikustól. A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság által szervezett január végi konferencián áttekintették a daganatos betegekkel foglalkozó orvosokat leginkább foglalkoztató problémákat.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-02-10
Paradigmaváltás zajlik a gyógyszerfejlesztésben, állapították meg a szakemberek az Innovatív Gyógyszerek Kutatására Irányuló Nemzeti Technológiai Platform munkaértekezletén. A változásokat az indokolja, hogy az originális szerek kutatásának és fejlesztésének (K+F) költsége az elmúlt húsz év alatt a 13-szorosára emelkedett, az előállítás időtartama 8 évről 12-20 évre nőtt, s alacsony maradt az adott terápiás területen legjobban ajánlott gyógyszercsoport sikerrátája is. Húsz év óta abban sincs változás, hogy évente csupán 35 új eredeti gyógyszer kerül a piacra.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.