hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 15
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-05-03

Két ütemben, 21 milliárd forintos fejlesztéssel bővíti hazai gyártóüzemét a GSK, amely így meghatározó szereplővé válik a globális vakcinagyártásban.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-08-18

A mindenki számára elérhető árak az egészségügyben jelentős árcsökkenést hozhatnak, írja egy két éves amerikai kutatási projekt eredményei alapján a Figyelő Online.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-10-01

Hamarosan stroke-krízis következhet be Európában, a lakosság mégis keveset tud e betegségről, felvilágosító kampányokra nincs pénz, a gyógyszergyárak pedig kevés közvetlen hasznot remélhetnek a lakossági kommunikációtól.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-11-26

Az életszínvonal emelkedésével párhuzamosan nő az elhízottak száma Kínában, ahol a cukorbetegség mára a harmadik leggyakoribb halálokká vált.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-11-18

Amerikaiak nemzedékei adottnak vették, hogy gyerekeik tovább fognak élni, mint ők. Most azonban egyre több bizonyíték szól amellett, hogy ez a trend a kevésbé képzett fehérek számára megfordult: az ő várható élettartamuk 1990 óta négy évvel csökkent.

#6
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-08-06

Az amerikaiak ma több antidepresszívumot fogyasztanak a mindennapi stressz leküzdésére, mint valaha, és a nem pszichiáter orvosok egyre gyakrabban írják fel ezeket olyan személyeknek, akikben semmiféle mentális betegséget nem diagnosztizált szakorvos – ezt mutatta ki egy nemrég elvégzett vizsgálat.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-01-08

A generikus gyógyszergyártók már régóta harcban állnak az adatok titkosságára vonatkozó szabályozással, azaz kifogásolják, hogy a generikus cégek csak hosszú idő után juthatnak hozzá az originális gyógyszerekkel kapcsolatos értékes klinikai vizsgálatok adataihoz.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-09-07

Az Egyesült Államokban az évenkénti 354 millió akut orvosi vizit nagy része nem a háziorvosi rendelőkben, hanem a kórházi sürgősségi osztályokon történik.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-08-27

A Medicaid a kis jövedelműek egészségügyi ellátására szolgáló program az Egyesült Államokban. A Medicaid által finanszírozott gyógyszerköltségek gyors emelkedése miatt a különböző államok különféle intézkedéseket vezettek be az originális gyógyszerek olcsóbb, generikus készítményekkel való helyettesítésére.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-10-07
Nem változtatott a ételválasztási és -fogyasztási szokásokon a rendelet, amely előírta, hogy New York város gyorséttermeiben fel kell tüntetni és ki kell függeszteni a menük kalóriatartalmát.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.