hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 16
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-11-24

A vakcináció  a  neuroimmunológiai betegséggel élők esetében  –  hasonlóan  az egészségesekhez  – általánosságban nem ellenjavallt.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-05-04

Április 27-én frissítette a MANIT azt az iránymutatást, amelyet a neuroimmunológiai betegek Covid elleni oltására vonatkozóan tettek közzé, és amit korábban a MedicalOnline is közölt.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-03-09

A vakcináció a neuroimmunológiai betegséggel élők esetében – hasonlóan az egészségesekhez – általánosságban nem ellenjavallt. Az autoimmun betegek immunizációja során észlelhető oltási reakciók és szövődmények incidenciája megegyezik az egészséges populációban is tapasztalt előfordulási gyakorisággal.

#4
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> sclerosis multiplex OFF
2020-11-18

Az új koronavírus nem tűnt el, tovább terjed a világban, így az ezzel kapcsolatos nehézségek valószínűleg még sokáig, várhatóan évekig is fennmaradhatnak. Jó hír azonban, hogy az elmúlt időszak sok tapasztalattal járt az SM betegek gondozását és ellátását illetően.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-04-03

Nem indokolt a gyógyszeres terápia abbahagyása vagy változtatása a CoVid-19-től való félelem miatt, olvasható a PharmaOnline-on.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-04-12

A hatóanyagok jelentős része nem kívánatos hatással van a szív- és érrendszer működésére, írja a PharmaOnline.

#7
Medical Online >> Rovatok >> neurológia
2017-12-14

A Sclerosis Multiplex (SM) fiatal felnőttkorban a központi idegrendszer (KIR) autoimmun-gyulladásos, neurodegeneratív megbetegedése.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-01-30

Tizenkét új vagy eddig más indikációban lehetséges terápiás lehetőséget fogadott be az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, amely mintegy 25 ezer súlyos betegségben szenvedő kezelésében jelenthet előrelépést.

#9
Medical Online >> Hírkapszula
2012-05-09

Az EMA pozitívnak ítélte a relapszáló-remittáló sclerosis multiplex kezelésére szolgáló szer előny/kockázat profilját, és ajánlást fogalmazott meg a monitorozással kapcsolatos intézkedésekről.

#10
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-04-29

A Novartis új készítménye, a Gilenya (fingolimod), a klinikai vizsgálatok eredményei szerint csökkentette a szklerózis multiplex (SM) relapszáló-remittáló formájának progresszióját az érintett betegcsoportban, függetlenül a betegség súlyosságától és a korábbi kezelésektől, beleértve a korábban nem kezelt eseteket is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.