hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-05-08

Kevésbé ijesztőnek tűnhet az AUGUSTUS vizsgálat eredményei alapján a nem valvularis pitvarfibrillációban alkalmazott véralvadásgátlás és egyidejűleg valamilyen okból szükségessé váló kettős thrombocytaaggregáció-gátlás okozta kockázat-előny dilemma.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-01-17

Bár az új típusú (nem K-vitamin-antagonista) orális antikoagulánsok alkalmazása nem igényel gyakori laboratóriumi ellenőrzést, a dózismódosítást indokló klinikai jellemzők – elsősorban a beszűkült veseműködés, az életkor vagy a párhuzamosan szedett egyéb gyógyszerek – figyelmen kívül hagyása komoly kockázatokat hordoz.

#3
Cardioversio új típusú anticoagulánsok (NOAC) mellett 1. évfolyam 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2014-09-29

A cardioversióra kerülő betegek antikoagulációját felmérő tervezett, randomizált vizsgálata eddig azonban még váratott magára. Idén, 2014 szeptemberében, Barcelonában az ESC kongresszusán ismertették az X-VeRT tanulmány eredményeit. 

#4
Az új orális antikoagulánsok kardiovaszkuláris profilja 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2014-01-13

Régóta intenzív kutatás irányul olyan, szájon át folyamatosan adagolható, biztonságos, lehetőleg fix dózisú antikoagulánsra, amely nem igényel rendszeres laboratóriumi ellenőrzést. Több mint 60 év után jelenleg három olyan új készítménnyel (dabigatran, rivaroxaban és apixaban) rendelkezünk, amelyeket fázis III. vizsgálatokban (RELY, ROCKET AF, ARISTOTLE) hasonlítottak össze warfarinnal, és bizonyították hatékonyságukat a stroke prevenciós kezelésében nem valvuláris pitvarfibrillációban.  

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-12-16

Úgy tűnik, megtört a jég – tíz új innovatív készítmény befogadásának lehetőségét tartalmazza az a jogszabály tervezet, mely megjelent a kormány honlapján.

#6
Az új orális antikoagulánsokról: rózsák tövisekkel 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2013-12-10

Az indirekt hatású kumarinok már több mint fél évszázada az orális alvadásgátló kezelés elsődleges szerei, ismert nehézségeik miatt természetes az igény olyan új alvadásgátló alkalmazására, mellyel „nyugdíjazhatók” lennének.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-10-01

Hamarosan stroke-krízis következhet be Európában, a lakosság mégis keveset tud e betegségről, felvilágosító kampányokra nincs pénz, a gyógyszergyárak pedig kevés közvetlen hasznot remélhetnek a lakossági kommunikációtól.

#8
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-08-03

Nemrég a Teva és a Richter is bejelentette, a második negyedévben bevételeik mérlege veszteségeket mutatnak. Más originális gyógyszereket gyártó gyógyszercég is nyilvánosságra hozta második negyedéves (Q2) pénzügyi eredményeit, és az általános kép azért okot ad a derűre. Jellemző, hogy a gyógyszergyárak átcsoportosítják reklám-költségeiket a kutatás és fejlesztéshez, valamint a befektetésekhez, ezzel előmozdítva prosprerálásukat. 

#9
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-05-30

Az Európai Bizottság az Európai Unió 27 országában engedélyezte az Eliquis (apixaban) forgalmazását a vénás tromboembólia prevenciójára olyan felnőtt betegekben, akiken csípő- vagy térdműtétet végeztek.

#10
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-05-04

A Pfizer gyógyszergyártó nyeresége 2,22 milliárd dollárra nőtt az idei első negyedévben az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.