hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1179
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-11-26

Az egyedi sejtvizsgálat új eljárását dolgozták ki a Szegedi Biológiai Kutatóközpont és a Debreceni Egyetem (DE) kutatói uniós támogatással.

#2
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> epilepszia
2021-11-17

A brivaracetám (BRV) az új generációs antiepileptikumok közé tartozik, a levetiracetám származéka. A BRV hatásmechanizmusa nem pontosan ismert, de az bizonyított, hogy a szinaptikus SV2A proteinhez szelektíven kötődve a neurotranszmitterek felszabadulását szabályozza, ezzel modulálja az agyi elektromos aktivitást, gátolva az epilepsziás rohamok kialakulását. Fokális és fokális, másodlagosan generalizált rohamokban alkalmazható 4 éves kortól, adjuváns terápiaként.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-11-15

Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter Szabó Lászlót pharma-innovációért felelős miniszteri biztossá nevezi ki.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-11-15

A nem, az iskolázottság és a lakókörnyezet is befolyásolja az oltakozási hajlandóságot, közölte Takácsné György Katalin, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának professzora.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-11-03

A magyar egészségügy elmúlt 50 évének kiemelkedő szereplőjétől dr. Szepesi András búcsúzik a Weborvoson.

#6
Medical Online >> Rovatok >> praxismenedzsment
2021-10-29

A háziorvosok csak ritkán utalják be az igazolt covidosokat infúziós terápiára, pedig a gyógyszer rendelkezésre áll, hangzott el az InfoRádióban.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-10-28

Újabb kórházakban vezettek be látogatási tilalmat szerdán a romló koronavírusjárvány-helyzet miatt Budapesten és országszerte egyaránt.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-10-28

Tünetmentessé válhat a súlyos és középsúlyos állapotú pikkelysömörös páciensek 70 százaléka, akiknek az ország tíz pszoriázis centrumában biztosítják a legmodernebb, személyre szabott terápiákat.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-10-27

Keddtől látogatási tilalmat vezettek be a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának valamennyi betegellátó egységében.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-10-22

Debrecenben a felsőoktatási alaptevékenységeket és azok kiszolgálását végző munkavállalóknak nő a fizetése, akár 80 százalékkal is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.