hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-06-25

A bélbaktériumok a gyerekek agyfejlődésére is hatással lehetnek, számol be egy kutatásról az Index a New Scientist nyomán.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-12-12

Forradalmi rákteszt fejlesztésén dolgoznak ausztrál kutatók: az új vizsgálat 90 százalékos bizonyossággal lesz képes észlelni a fejlődő kórt.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-06-05

Kutatók egy csoportja olyan vértesztet dolgozott ki, amely már a tumor kialakulása előtt is képes tíz különböző ráktípust kimutatni – írja az IFLScience a alapján a 24.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-11-09

Gének folyójában élünk: nemcsak baktériumok tudnak genetikai anyagot csereberélni egymással, de gombák és rovarok, vagy algák és csigák is. Az ember is sokféle gént tud kihalászni a közös tárból, illetve egyesek ráerőszakolják magukat.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-07-28

A CT-vizsgálatok kimutatható sejtkárosodást okoznak, ezért érdemes minimális szintre szorítani a besugárzási dózist, míg egy másik vizsgálat egy, az MRI során alkalmazott kontrasztanyag, a gadolínium agyi lerakódására figyelmeztet.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-01-03

A DNS nyilvántartások büntetőjogi vetületeiről ír gondolatébresztőnek szánt tanulmányt a Jogi Fórumon dr. Margitics István, a Nyíregyházi Járásbíróság bírósági titkára.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-06-10

Háromdimenziós modellalkotó eszközök könnyíthetik meg az igazságügyi orvos szakértők munkáját a helyszíni szemlén és a boncoláskor.

#8
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-09-29

Az Európai Gyógyszerügyi Hivatal (European Medicines Agency, EMA) válaszolt a Sane Vax Inc. Gardasillal kapcsolatos aggályaira, és megállapította, hogy a humán papillómavírus (HPV) elleni oltás biztonságos és hatékony.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-05-08

Holland kutatók három új gént azonosítottak, amelyek az emberi szemszín árnyalatait határozzák meg. Az eredmény a bűnüldözést is segítheti.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-08-23
Izraeli tudósok a napokban mutatták be, hogy kellő felszereléssel hamisíthatóak a DNS-bizonyítékok, gyakorlatilag bárkinek odahelyezhetjük a nyomait egy bűntény helyszínére. A Tel Aviv-i Nucleix most dolgozik a hamis DNS-nyomokat azonosító biztonsági rendszeren, írja a New York Times.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.