hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-02-06

Amerikai kutatók olyan aktivációs mechanizmust fedeztek fel, mellyel a szervezet makrofágoknak nevezett immunsejtjei elkerülhetik a daganatsejtek védelmi mechanizmusa során kibocsátott CD47 („ne falj fel”) megtévesztő szignált, és hatékonyan léphetnek fel ellenük.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-07-10

A Horvath-óra ma még csak megmondja az életkort, de eljöhet az idő, hogy az öregedést is megállítja, derül ki a Qubit összeállításából.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-02-01

A CpG a dendrikus sejteket stimulálja, amelyek segítenek beindítani az ellentámadást a rákkal szemben, számol be egy új módszerről az Index.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-09-27

Újabb elemmel bővült az "új pszichoaktív anyagok" listája – derül ki a Magyar Közlöny hétfői számából, írja a hvg.hu.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2014-08-13

Noha a háziorvosok szerepe különösen fontos a COPD korai felismerésében és az optimális gyógyszeres kezelésben, a legtöbb vizsgálat  a háziorvosok alulinformáltságát mutatja.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-12-18

Az új orális antikoagulánsok alkalmazásának helyét egyértelműen meghatározta az ESC 2012-es pitvarfibrillációs ajánlása. A pontosabb eligazodásban pedig nagy segítségünkre lehet, a minap a Lancet-ben megjelent legfrissebb meta-analízis is, amelynek megállapításai során olyan rózsát kapunk a kezünkbe, amely nagy valószínűséggel nem fogja felsérteni bőrünket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.