hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-28

Április 27-én az A38 hajón kiderültek a PPH Media szaklapkiadó első Greengage – a zöld elkötelezettség díja versenyének eredményei.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-01-24

Körforgásos gazdaság nélkül nem működik a másfél fokos klímacél. Greengage címmel a PPH Media a teljes szemléletváltásra törekvő cégeknek hirdet versenyt.

#3
Kviz polycythaemia Kviz polycythaemia
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-01-06

A polycythaemia vera (PV), az ún. valódi bővérűség, a 2016-os WHO nevezéktana, ill. felosztás szerint egy krónikus myeloproliferativ daganatos megbetegedés.

#4
Medical Online
2015-03-23

Rekordszámú pályázat került a döntőbe.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-10-01

A költséghatékony országos szűrőprogrammal 16 százalékkal csökkenthető a kolorektális rák mortalitása.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-05-11
Az Egyesült Államokban egyre növekszik az emlőeltávolító műtétek száma, és szakmai vita folyik arról, hogy minőségi mércének kell-e tekinteni a mastectomiák arányát – ezekkel a kérdésekkel foglalkozik Collins és munkatársainak a Journal of Clinical Oncology-ban megjelent cikke.
#7
Current Opinion in Hematology VI. évf.4. szám
Medical Online
2007-12-01
   Bevezetés   Thrombocytopenia az összes terhesség 6–10%-ában jelentkezik. A jelenség hátterében számos ok állhat, amelyek egy része sajátosan a terhességgel függ össze, más okok pedig gyakrabban fordulnak elő terheseknél [1,2]. A thrombocytopenia terhes nőknél gyakran egyéb rendellenességekkel társultan jelenik meg (például hypertonia, microangiopathiás hemolitikus anaemia és emelkedett májenzimszintek), de önmagában is előfordulhat.    Populációszintű vizsgálatok szerint a vérlemezkeszám normális terhességben is csökken (leginkább a harmadik trimeszterben), azonban a terhesek többségénél mindvégig a normális értékhatárokon belül marad [3,4]. A „fiziológiás” vérlemezkeszám- csökkenés a gesztációs thrombocytopenia leggyakoribb, és rendszerint enyhe formája. A jelenség a terhességet kísérő, járulékos tényezőnek tekinthető [1,5,6,7].    Az alábbi összefoglalóban az Amerikai Hematológiai Társaság (American Society of Hematology [ASH]) szakértői bizottsága által 1996-ban [8], és a British Committee for Standards in Haematology (BCSH) General Haematology Task Force (Általános Hematológiai Munkabizottság) által 2003- ban közölt [9], a terhesség folyamán jelentkező immunthrombocytopenia (ITP) kezelésére vonatkozó ajánlásokat tekintjük át. Ismertetjük továbbá az irányelvek megjelenése óta közölt újabb eredményeket is.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”