2021. március. 06., szombat - Leonóra, Inez.
hirdetés

Transzorális műtéti lehetőségek gége-garat rákban

Először a bőrmetszés nélküli transzorális lézer mikrosebészeti (TLM) módszerrel sikerült elérni, hogy ne legyen vérveszteség, ne sérüljön a beszéd, ne károsodjanak a nyelési izmok, a neurovaszkuláris struktúrák és a normál szövetek. Az elmúlt évtizedben vezették be a transzorális robotműtétet (TORS), mely a TLM-hez képest biztosítja a tumorok teljes en bloc reszekcióját. A japán fejlesztésű transzorális videolaringoszkópos sebészetet (TOVS) szintén az utóbbi időben vezették be, és alkalmazása során a TORS-hoz hasonló onkológiai és funkcionális eredményekről számoltak be.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
PROF. DR. TAMÁS LÁSZLÓ egyetemi tanár, klinikaigazgató; DR. FENT ZOLTÁN egyetemi adjunktus, klinikai igazgatóhelyettes, Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika
a szerző cikkei

(forrás: Medical Tribune)
Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

Hazánkban jelenleg ötféle COVID-vakcinával zajlik a lakosság oltása, közülük 3 oltóanyagra (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca) összeurópai szinten az Európai Gyógyszerügynökség, kettőre (Gam-COVID-Vac [Sputnik V], Sinopharm) a magyar gyógyszerhatóság, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adott forgalomba hozatali engedélyt.