2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés
hirdetés

Transzorális műtéti lehetőségek gége-garat rákban

Először a bőrmetszés nélküli transzorális lézer mikrosebészeti (TLM) módszerrel sikerült elérni, hogy ne legyen vérveszteség, ne sérüljön a beszéd, ne károsodjanak a nyelési izmok, a neurovaszkuláris struktúrák és a normál szövetek. Az elmúlt évtizedben vezették be a transzorális robotműtétet (TORS), mely a TLM-hez képest biztosítja a tumorok teljes en bloc reszekcióját. A japán fejlesztésű transzorális videolaringoszkópos sebészetet (TOVS) szintén az utóbbi időben vezették be, és alkalmazása során a TORS-hoz hasonló onkológiai és funkcionális eredményekről számoltak be.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
PROF. DR. TAMÁS LÁSZLÓ egyetemi tanár, klinikaigazgató; DR. FENT ZOLTÁN egyetemi adjunktus, klinikai igazgatóhelyettes, Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika
a szerző cikkei

(forrás: Medical Tribune)
Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.