hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Póta György: Tévhit, hogy a gyerekeket kevésbé érinti a fertőzés

Az általános tünetek mellett a gyerekeknél a hasi tünetek is nagy százalékban megjelennek a fertőzés esetén – mondta Póta György az ATV Start című műsorában.

A gyermekorvos felhívta a figyelmet, hogy az ősz beköszöntével nem csak a koronavírus jelenik meg újra, hanem az összes többi vírus is, amelyek a közösségbe kerüléssel minden évben felütik a fejüket.

Az orvos szerint még mindig él a tévhit, miszerint a gyerekeket nem érinti a koronavírus-fertőzés, ami nem igaz. Az viszont elmondható, hogy a súlyos lefolyás, a halálesetek száma a gyerekeknél töredéke, mint az időseknél, ennek fő oka a szervezet ellenállóképessége. Ha egy osztályban valaki igazoltan fertőzött, akkor megvan annak a valószínűsége, hogy ott elterjed a vírus – folytatta a gyermekorvos, aki azt is hozzátette, ha a gyermek hazaviszi a fertőzést, ott okozhat nagyobb bajt a koronavírus.

Az ATV Start című műsorában arról is beszélt, hogy tavaly ilyenkor, a második hullámot okozó variáns, a fiatalok között kevesebb súlyos lefolyást okozott. Több volt a megbetegedés, és kevesebb volt a súlyos lefolyás.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés