hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Megjelentek a 2016. évi NNSR eredményei

Kevesebb a kórházi fertőzés

A legfrissebb jelentés alapján 2015-höz képest csökkent a bejelentett kórházi járványok száma, közölte az EMMI a Magyar Időkkel.

A magyar, a finn és a német adatokat összevetve elmondható továbbá, hogy a hazai CDI előfordulási gyakorisága alacsonyabb a másik két országéhoz képest – tájékoztatta a Magyar Időket az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága.

A jelentésből kiderül, hogy a 2015-ös adatokhoz képest tavaly negyedével csökkent a specifikus, azaz egészségügyi ellátással közvetlen összefüggésben kialakuló járványok száma, az úgynevezett CDI okozta fertőzések pedig a korábbi évhez képest harmadával csökkentek. A 2016-ban bejelentett járványok mintegy 70 százaléka nem specifikus járvány volt.

A bejelentett véráramfertőzések előfordulása ugyanakkor változatlan maradt, míg a több antibiotikummal szemben ellenálló, úgynevezett multirezisztens kórokozók okozta fertőzések előfordulási gyakorisága emelkedett.

A kormány célja, hogy a megelőzhető korai elhalálozások száma csökkenjen, ezért csaknem tízmilliárd forintot fordítanak általános és speciális higiénés rendszerek fejlesztésére, emellett szeretnék erősíteni az ehhez kapcsolódó szervezeti kultúrát – tudatta a tárca.

Az OEK honlapján közzétették a tavalyi év adatait összegző NNSR eredményeit.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés