2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Ráfizethet a kórház, ha nem jelzi, hogy nem tudja ellátni a beteget

Az ATV Híradója egy ügyvédet kérdezett arról, a hozzátartozó, aki a kórházak túlterheltsége miatt elveszíti családtagját, fordulhat-e a bírósághoz.

Az ATV-nek Gerő Tamás ügyvéd azt mondta, ilyenkor a bíróság azt vizsgálja, hogy a kórház megtett-e mindent a betegért.

Abban az esetben, hogy ha egy ilyen kapacitáshiány van, akkor én azt gondolom, hogy nagyon jól teszi a kórház igazgatója, hogy jelzi, hogy már nem tudunk több beteget ellátni, hiszen akkor a tőle elvárható gondossággal jár el, fogalmazott Gerő Tamás.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság azt közölte: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház intézményvezetője, Révész János március 26-án személyesen győződött meg arról, hogy az intézmény mind a sürgősségi és akut ellátást mind a Covid-ellátást, mind az oltópontok működtetését saját erőforrásból megoldotta. Az ágyak rendelkezésre állnak, az épület infrastruktúrája a betegek ellátásához megfelelő, a kórház mindeddig a személyzet tekintetében külső segítséget nem kért. Az Országos Kórházi Főigazgatóság a kapacitások és az erőforrások szervezésével mindent megtesz a megfelelő betegellátás érdekében. Betegjogi szempontból hazánk az egyik legjobban szabályozott európai tagállam.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés