hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Heintz Tamás nyilatkozata miatt sokan már év vége előtt felmondanak

Heintz Tamás fideszes képviselő nyilatkozata után több orvos kereste meg a Magyar Rezidens Szövetséget azzal, hogy "az ilyen hozzáállás arra készteti, hogy az év végét se várja meg a felmondással" - közölte Papp Magor, a szövetség elnöke.

Szerdán Heintz Tamás az egészségügyi salátatörvényről tartott sajtótájékoztatón az orvosok elvándorlásának kérdéséről szólva azt mondta, nagyon sok embernek az a véleménye, hogy "akik most letették letétbe a felmondásukat, tegyék mellé a diplomájukat is".

Papp Magor úgy fogalmazott: "nem tartom szerencsésnek, hogy ebben a kérdésben olyan kolléga nyilvánít véleményt, aki képviselői fizetésre cserélte az orvosi díjazást".

A rezidensek kezdeményezését, amely szerint év végéig tömegesen helyezik ügyvédi letétbe felmondólevelüket, ha nem tudnak megegyezni a kormányzattal egyebek mellett abban, hogy az orvosok átlagos alapbére érje el a nemzetgazdasági átlagfizetés háromszorosát, korábban a Magyar Orvosi Kamara is támogatta.

Éger István, a köztestület elnöke a fideszes képviselő szavaira úgy reagált: "sok embernek pedig az a véleménye, hogy a mindenkori felelősöknek mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy az egészségügyi dolgozók ne akarjanak elmenni". A MOK elnöke szerint nem szabad megkérdőjelezni az unió egységét. "Vegyék komolyan az unió szakemberéhségét" - fűzte hozzá.

Heintz Tamás az m1 Ma reggel című műsorában nyilatkozott az egészségügyi salátatörvényről, a Semmelweis és a Széll Kálmán Tervről valamint a gyógyszerkasszát érintő megszorításokról is, a rezidensek kezdeményezéséről ott még nem esett szó.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink