hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Orbán: A járvány elleni védekezést ki kellene vonni a választási csatákból

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken úgy értékelt: a baloldal a járvány elleni védekezés támadásával túl messzire ment.

 

 "Mindig mindent lehet jobban csinálni", és a mindenkori ellenzéknek az a dolga, hogy ezt is mondja, de nem mehet túl messzire a támadásban, fogalmazott.  Közölte: nem szabad úgy akarni a hatalmat, hogy közben a nemzet, az ország érdekei ellen teszünk.

Felidézte: két éve jött létre az operatív törzs, ahol azért dolgoznak, hogy megmentsék az emberéleteket, ezért nem azt érdemlik, hogy támadják őket. Ugyan választás lesz, de a járvány elleni védekezés kérdését minél inkább ki kellene vonni a választási csatákból, és minél inkább együttműködésre van szükség, mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kijelentette: a kiindulópont a magyar emberek biztonsága, minden döntésüket ez a szempont vezeti, és ez igaz az oltásra is. Mindig kell lennie annyi oltóanyagnak a raktáron, amennyire a magyaroknak szükségük van. Ugyanakkor ráhagyással dolgoznak, és ezek a készletek egy idő után elveszítik a szavatosságukat, tehát ha nem tudják beadni Magyarországon, akkor jobb, ha odaadják valakinek, mintha kidobnánk, magyarázta. Arról is beszélt, hogy nagy hibának tartaná, ha vakcinabeszerzés szempontjából "kiszolgáltatnánk magunkat az Európai Unió által összeszervezett nyugat-európai gyógyszergyártók csoportjának". Több lábon kell állni, másokkal is meg kell állapodni, és világossá kell tenni, hogy "nem lehet rajtunk extraprofitot" keresni.

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2022. január 28-án (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2022. január 28-án (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink