hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont a PTE-n

Csaknem hárommilliárd forintos beruházással Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpontot hoznak létre a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szülészetén, közölte a baranyai felsőoktatási intézmény kedden az MTI-vel.

A következő egy évben mintegy 2,8 milliárd forintos állami támogatásból létesül Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont és alakítanak ki családbarát szülészetet Pécsen. A fejlesztést végző Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Reprodukciós Központját teljesen felújítja és bővíti, így tágas, modern fogadóteret alakítanak ki és duplájára emelik a jelenlegi ágylétszámot, továbbá családias, kétágyas, kényelmes kórtermeket hoznak létre.

A fejlesztéseknek köszönhetően az ellátás a legkorszerűbb eszközökkel ellátott, kibővített laboratóriumokban történik majd, emellett a klinika önálló kutatólaboratóriumát is kialakítják.

Várnagy Ákos, a reprodukciós központ szakmai vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a beruházásnak köszönhetően megújul az összes szülőszoba, az intenzív osztály és azok a kórtermek is, amelyekben figyelik a császármetszésen átesett édesanyákat. Ugyancsak teljes egészében korszerűsítik a gyermekágyas osztályt, amelyet klimatizálnak.

A kivitelezés miatt bizonyos költözések, átszervezések elengedhetetlenné válnak, első lépésben a szülészeti klinika és a szomszédos Onkoterápiás Intézet parkolóit zárják részben le a felvonulási épületek és a munkagépek helyigénye miatt.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink